Koulun oppilaat innostuivat hyväntekeväisyydestä – Mutta miksi hyvä ei kelvannut kaikille?

Jyväskyläläisen Kilpisen koulun ysiluokkalaiset viettivät tänä vuonna kouluvuoden ja samalla koko peruskoulun viimeisiä viikkoja hieman perinteisestä poikkeavalla tavalla. Kaikki koulun ysiluokkalaiset omistivat nimittäin viime viikon hyväntekeväisyydelle.

– Oppilaat saivat itse valita noin kolmen hengen porukoita yli luokkarajojen, ja heille annettiin vapaat kädet sen suhteen, miten he halusivat hyväntekeväisyysprojektinsa toteuttaa, kertoo erityisopettaja Sari Granroth-Nalkki.

Erilaisissa hyväntekeväisyysprojekteissa ysiluokkalaiset muun muassa ulkoiluttivat vanhuksia, leikittivät lapsia ja keräsivät rahaa avustusjärjestöille.

9E-luokan Greta Virkin, Sandra Sinisalon ja Julia Hovikosken projektissa vierailtiin vanhain- ja päiväkodeissa. Lisäksi nuoret jakoivat keskustassa ihmisille kehu- ja piristyslappuja.

Hyväntekeväisyys sai osin hämmentyneen vastaanoton.

– Suurin osa ihmisistä otti lapun, mutta osa sanoi, että ei kiitos. Ihmiset varmaan ajattelivat, että se on joku juttu, josta pitää maksaa, eivätkä tajunneet, että se on vain piristyslappu, Sinisalo kertoo.

Jokainen ryhmä piti maanantaista torstaihin kestäneestä projektista omaa blogiaan. Tukena oli oma mentoriopettaja. Viikkoon kuului myös erilaisia työelämää ja yrittämistä käsitteleviä asiantuntijapajoja.

Hyväntekeväisyysviikko järjestettiin Kilpisen koululla nyt ensimmäistä kertaa. Oppilaanohjaaja Tiina Rintalan mukaan hyväksi havaittua viikkoa aiotaan jatkaa tulevina keväinä.

– Nämä viimeiset viikot voivat olla aika levottomia, kun on kevät ja ysit ovat saamassa päättöarvioitaan. Me halusimme tehdä jotain, joka innostaisi nuoria ja johon linkittyisi samalla monenlaisia oppimisen asioita, Rintala sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .