Nuori BMW-kuski ajoi ronskia ylinopeutta Ysitiellä – rysäytti huumepäissään keskikaiteeseen

Ysitiellä Muuramessa reilua ylinopeutta ajanut ja keskikaiteeseen törmännyt jyväskyläläismies on tuomittu 40 päivän ehdolliseen vankeuteen ja ajokieltoon Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Tuomioon johtanut tapaus sattui viime toukokuussa satasen rajoitusalueella aamuyöllä. Ysitien keskikaide tuhoutui kymmenien metrien matkalta, ja BMW 330 -mallinen musta avoauto päätyi Jyväskylään päin kulkevan kaistan viereen rinteelle korjauskelvottomaksi vaurioituneena.

Ajoneuvon nopeusmittari oli pysähtynyt noin 220 km/h:n kohdalle ja kierroslukumittari näytti 4 500:aa. Vuonna 1994 syntyneen miehen veressä oli ajon jälkeen huumausaineen vaikuttavaa ainetta sekä huumausaineeksi luokiteltavaa lääkettä.

Mies kiisti syytteen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, sillä hänen mukaansa onnettomuus johtui renkaan räjähtämisestä, eikä hän mielestään ollut ajanut yli kahtasataa, kuten syyttäjä väitti. Syytetty sanoi, ettei muistanut ajosta mitään lähdön jälkeen.

Oikeuden mukaan istunnossa ei esitetty luotettavaa selvitystä siitä, että ajoneuvon mittaristo jäisi kovan törmäyksen seurauksena onnettomuutta edeltänyttä ajonopeutta vastaaviin lukemiin. Todistajien kertomusten perusteella oikeus katsoi, että kuljettajalla oli kuitenkin vauhtia vähintään 150 kilometriä tunnissa.

Mies syyllistyi oikeuden mukaan törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja rattijuopumukseen. Ehdollisen vankeuden ja ajokiellon lisäksi hänet määrättiin korvaamaan keskikaiteen ja valopylvään vaurioista reilut 7 000 euroa sekä maksamaan reilut 450 euroa muita korvauksia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .