Nuori loukkaantui mopomiitissä Jyväskylässä – Törmäsi keuliessaan autoon ja lähti ilmalentoon

Onnettomuus tapahtui pysäköintialueella Jyväskylän Keljossa, jonne oli kokoontunut useita satoja henkilöitä.

Henkilöautoon törmännyt moottoripyöräilijä loukkaantui Jyväskylässä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Loukkaantuminen tapahtui mopoilijoiden ja moottoripyöräilijöiden kokoontumisessa, mopomiitissä, jossa oli poliisin mukaan useita satoja osallistujia.

Loukkaantumiseen johtanut kolari tapahtui puoliltaöin Keljon Citymarketin pysäköintialueen ajoväylällä. Silminnäkijöiden mukaan moottoripyöräilijä oli onnettomuushetkellä keulinut ja törmännyt vastakkaisesta suunnasta tulleeseen, kääntymässä olleeseen henkilöautoon. Moottoripyörän keula oli osunut auton keulaan ja konepellin päälle. Vauhtia moottoripyörällä arvioidaan silminnäkijöiden mukaan olleen jopa 80 km/h.

Moottoripyöräilijä lensi ilmassa noin 10–15 metrin päähän asfalttiin. Vuonna 1999 syntynyt äänekoskelainen nuori mies loukkaantui alaraajoistaan ja sai ruhjeita kehoonsa. Hänet kuljetettiin ambulanssilla keskussairaalaan. Sekä auto että moottoripyörä vaurioituivat ajokelvottomiksi.

Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Alkoholilla ei ollut osuutta tapaukseen.

Muutamia sakkoja

Poliisi valvoi tapahtumaa alkuillasta Jyväskylän Seppälässä, jossa muutamia sakotettiin, koska mopo tai moottoripyörä ei vastannut kunnoltaan määräyksiä. Yleisimmin kyse oli etuvalon toimimattomuudesta pimeällä. Valvonnan aikana kukaan ei poliisin mukaan syyllistynyt liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Hälytystehtävien vuoksi poliisilla ei ollut aikaa jatkaa valvontaa koko yötä, eikä partioita ollut paikalla onnettomuuden sattuessa Keljossa.

Poliisi muistuttaa, että temppuilu, muun muassa keulan nostattaminen, yleisessä liikenteessä ja pysäköintialueilla on ehdottomasti kielletty.  Sakkojen lisäksi pääsääntöisesti seurauksena on myös ajokieltoa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .