Nykyajan pankkirosvo tarvitsee muulin

Keskusrikospoliisi varoittaa suomalaisia ryhtymästä pimeän rahan pesijöiksi, niin sanotuiksi muuleiksi. Käräjäoikeuksissa eri puolilla Suomea on tuomittu ihmisiä, jotka ovat alun perin luulleet löytäneensä nettisivuilta työpaikan.

Esimerkiksi Hämeenlinnassa tuomittiin äskettäin mies, jonka olisi käräjäoikeuden mukaan pitänyt ymmärtää, ettei hänen tilinsä kautta siirrellä laillisia varoja Keski-Euroopasta Venäjälle.

Rikoskomisario Timo Piiroinen keskusrikospoliisista sanoo, että laitonta rahanpesua tulisi epäillä, jos työ koostuu pelkästään rahojen ja pakettien välittämisestä eteenpäin ja siitä on luvattu iso palkkio. Varuillaan pitäisi olla silloinkin, kun työnantaja pitää yhteyttä vain sähköpostitse ja puhelimitse ja jää tuntemattomaksi.

Nykyajan pankkirosvo tarvitsee muuleja siirtääkseen itselleen varoja, jotka on ryöstetty pankkitileiltä joko haittaohjelmien tai asiakkailta kalasteltujen luottamuksellisten tietojen avulla.

Suomalaiset ovat menettäneet laittomissa verkkopankkisiirroissa satojatuhansia euroja. Summa nousisi miljooniin ilman asiakkaitten, pankkien ja viranomaisten vastatoimia.