Nyt bongataan defibrillaattoreita Keski-Suomesta

Defi voi pelastaa äkillisen sydänpysähdyksen saaneen hengen.

Keski-Suomesta toivotaan nyt havaintoja defibrillaattoreista. Bongaa defi Keski-Suomessa -kampanjan (1.2.–31.3) tarkoituksena on saada ihmiset bongailemaan defibrillaattoreita lähiympäristöstään ja ilmoittamaan niitä rekisteriin.

– Haluamme saada kaikkien näiden elintärkeiden laitteiden sijainnit valtakunnalliseen www.defi.fi -rekisteriin. Etenkin Keski-Suomen reuna-alueiden osalta tämä on tärkeää sillä ambulanssin tulo voi kestää pitkäänkin, sanoo KanDee-hankkeen projektipäällikkö Piia Flink-Liimatainen Keski-Suomen Sydänpiiristä.

Defibrillaattorilla kuka tahansa voi pelastaa ihmishengen äkillisen sydänpysähdyksen sattuessa. Kampanjan takana on tammikuun alussa alkanut KanDee-hanke, jonka tavoitteena on myös lisätä maaseutuasukkaiden elvytystietoutta- ja osaamista ja lisätä defibrillaattoreiden määrää maaseudulla.

Kampanjan ohjeet:

1. Etsi defi.

2. Ota kuva defistä tai sen kanssa.

3. Jaa kuva julkisesti Bongaa defi Keski-Suomessa -Facebook-sivulla tai Instagramissa ja lisää mukaan sekä sijaintitieto että #bongaadefi #keskisuomi. Voit myös lähettää kuvan sähköpostilla kandee@sydan.fi.

4. KanDee-hanke tarkistaa löytyvätkö bongatut defit defi.fi -rekisteristä ja haastaa tarvittaessa laitteen omistajan lisäämään sen rekisteriin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .