Nyt ei ottanut pannuun – sadat opiskelijat saivat ilmaisia keittiötarvikkeita

Kassi- ja reppukaupalla astioita, kattiloita, pannuja ja tyytyväinen ilme. Tältä näytti tyypillinen opiskelija poistuessaan Veturitalleilta keskiviikkona. Keski-Suomen Marttojen ja Jyväskylän nuorisopalveluiden järjestämässä Uusia alkuja -tapahtumassa nuorille jaettiin keräyksellä saatuja keittiötarvikkeita, jotka ovat usein juuri omilleen muuttaneelle nuorelle liian kalliita.

Keräys osoittautui oikeaksi hitiksi, ja kerätyille astioille ja muille ruoanlaittovälineille riitti keskiviikkona Veturitalleilla ottajia runsain mitoin. Yhteensä kävijöitä oli noin 350, ja jonossa sai seistä jopa tunnin.

– Aloitimme keräyksen kaksi viikkoa sitten, ja varastot olivat täynnä tavaraa todella nopeasti. Veturitallien bändikämppäkin oli täynnä lahjoituksia, kertoi Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluiden Kirsi Alastalo. Lahjoituksia olisi hänen mukaansa tullut enemmänkin, mutta tilan loppuessa niistä jouduttiin kieltäytymään.

– Ihmisillä on kova auttamisen halu. Yksi lahjoittaja kävi ostamassa Ikeasta kokonaisen astiaston ja lahjoitti sen keräykseen.

Keräykseen huolittiin ainoastaan hyväkuntoisia ja virheettömiä astioita, jotka tulevat varmasti käyttöön. Keskiviikkona valikoimasta löytyi tavaroita laidasta laitaan, niin ruoanlaittovälineitä, maljakkoja kuin kakkulautasiakin.

– Näiltä pöydiltä löytyy oikeastaan kaikki keittiötarvikkeet juuri omaan kotiin muuttaneelle. Tärkeimpiä ovat kattilat ja pannut, sanoi Keski-Suomen Marttojen Kati Havu.

Havun mukaan tavaroita alettiin keskiviikkona kantaa linjastolle jo aamukymmeneltä, ja ovet avattiin kolmelta. Tavaraa oli todella paljon, kun notkuvien pöytien allakin makasi laatikkokaupalla keittiötarvikkeita.

– Paistinpannut, kattilat ja padat loppuivat nopeimmin. Ne olivat niin hyväkuntoisia, Havu kertoi ovien sulkeuduttua.

– Jäljelle jäi laseja, kuppeja ja lautasia. Ne lahjoitetaan niitä eteenpäin jakaville yhdistyksille.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .