Nyt menee maisema uusiksi: pinkit paalit tulevat kesällä

Kampanjalla tuetaan rintasyöpään sairastuneita naisia.

Suomalaista maalaismaisemaa värittävät kesällä pinkit rehupaalit. Raisioagro myy pinkin värisiä käärintäkalvoja tukeakseen Rintasyöpäyhdistystä sekä huomioidakseen naisia, jotka ovat sairastuneet rintasyöpään tai toipuneet siitä. Uudenväristen paalien määräksi arvioidaan noin 70 000.

– Pinkkien paalien huomioarvo pelloilla on vahva. Halusimme inspiroida Suomen kauniissa maaseutumaisemassa kulkevia ihmisiä huomioimaan rintasyöpään sairastuneita, kertoo Raisioagron tuoteryhmäpäällikkö Heidi Silvennoinen.

Raisioagro lahjoittaa jokaisesta myydystä käärintäkalvorullasta kolme euroa hyväntekeväisyyteen. Tavoitteena on kerätä 7 500 euroa. Tuotto käytetään Rintasyöpäyhdistyksen valtakunnalliseen vertaistukitoimintaan. Yhdellä pinkillä kalvorullalla tekee olosuhteista riippuen noin 25–27 paalia.

Silvennoisen mukaan maataloustuottajat suhtautuvat kampanjaan innostuneesti. Uutta väriä kannatetaan nimenomaan hyväntekeväisyyden takia.

– Useilta maatiloilta on kerrottu meille tarinoita läheisistä tai perheenjäsenistä, jotka ovat sairastuneet rintasyöpään tai toipumassa siitä. Toki erilainen ja piristävän näköinen värikin kiinnostaa.

Kampanja on lähtenyt liikkeelle rehupaalien kalvoja valmistavan Trioplastin jakelijalta Uudesta-Seelannista.

Suomen markkinoilla on perinteisesti ollut valkoista ja vihreää käärintäkalvoa. Väreillä usein erotellaan erilaatuiset säilörehusadot toisistaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.