Nyt se on varmaa: Asukkaat hävisivät oikeudessa, avovankila muuttaa Jyväskylän keskustan kupeeseen

Korkein hallinto-oikeus (KHO) on hylännyt kaavavalitukset, joilla vastustettiin Laukaan vankilan muuttoa Vuonteelta Jyväskylään. Valituksen tekivät Jyväskylän alakaupungin asukasyhdistys ja yksityishenkilönä Jorma Ursin.

KHO ei tutkinut Ursinin valitusta, koska se saapui myöhässä. Asukasyhdistyksen valituslupahakemuksen KHO hylkäsi, koska hakemuksen käsittelylle ei oikeuden mukaan ollut perustetta.

"Sen perusteella, mitä muutoksenhakija on esittänyt ja mitä asiakirjoista muutoin ilmenee, asian saattamiseen korkeimman hallinto-oikeuden ratkaistavaksi ei ole valitusluvan myöntämisen perustetta", KHO toteaa asukasyhdistyksen valituksesta.

Kaavavalitukset oli aiemmin hylätty Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa. KHO:n tuoreen ratkaisun myötä Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätös jää voimaan.

Kaava mahdollistaa Laukaan avovankilan muuton Vuonteelta Jyväskylän keskustan kupeeseen Ramoninkadulle, jonne rakennetaan uusi vankila.

Samalle Tourulan tontille nousevat uudet tilat myös Rikosseuraamuslaitoksen (Rise) Jyväskylän yhdyskuntaseuraamustoimistolle.

Jyväskylän kaupunginvaltuusto hyväksyi niin kutsutun Rise-kampuksen kaavan toissa vuoden maaliskuussa selvin lukemin: 52 puolesta, 13 vastaan, yksi tyhjä ja yksi poissa.

Valituksia perusteltiin muun muassa päätöksenteon virheellisyydellä ja esteellisyydellä.

Perimmäinen syy on siinä, etteivät Ramoninkadun lähiasukkaat – tai ainakin osa heistä – halua avovankilaa naapurustoonsa. Pelkona kun on, että avovankila lisää turvattomuutta, pilaa luontoarvoja sekä vähentää asuntojen arvoa.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .