Nyt vilvoittelemaan Keuruun igluun – ovet ovat auki ja mestaritkin kohta jäällä

Keuruun jäähallissa oli torstaina kahdeksan astetta lämmintä – tai kylmää! – ja koneet puskivat täysillä pakkasta kaukaloon. Kaupungin vapaa-aikatoimi oli keskiviikkona esittänyt helteessä kärventyvälle kansalle kutsun tulla halliin vilvoittelemaan, mutta vielä ei lehtereillä tungosta ollut.

– Enää ei pidä puhua Keuruun iglusta eikä jäälinnasta, vaan monitoimihallista, virnuili jääntekoa katsomaan poikennut Mestis-mestari KeuPa HT:n huoltaja Johannes Manni.

– Hurjaa on tapella luonnosvoimia vastaan – jäänteko on aivan taiteilemista. Näillä koneilla ei ole koskaan ennen tehty jäätä näin kuumalla kelillä, päivitteli kaupungin liikuntapaikkamestari Erkki Virkalahti.

– Jääkoneet pantiin päälle maanantaina. Ennen sitä hallissa oli 22 lämpöastetta. Maanantaina alkaa junnuleiri, ja silloin kaiken pitää olla kunnossa.

Jäähallin ovet ovat virvoitusta kaipaaville auki ainakin vielä perjantaina kello 12–16. Mikäli helletti jatkuu, pääsee vilpolaan myös ensi viikolla, vaikkapa katsomaan Keuru's Hockey Campille kokoontuvien junioreiden menoa.

– Jääntekoa on mukava ja rauhallista katsella, mutta kunnon harjoitusten aikana kiekon pauke kaukalon laitoihin voi olla jollekin liikaa, Virkalahti mietti.

Kaupungin vapaa-aikapäällikkö Heli Peltola kertoi saaneensa idean yleiselle kutsulle Säkylästä, missä vapaaehtoiset ovat tuoneet sikäläiseen jäähallin vanhuksia virkistymään.

– Siihen toimintaan meillä ei valitettavasti mennä, mutta jos helteet jatkuvat, voisi jokin vapaaehtoisporukka tarttua tuohon keksintöön.

Säkylän lisäksi jäähalliin on päässyt ainakin Somerolla. Pohjois-Haagassa Helsingissä K-supermarket kutsui helteen tuskastuttamia jopa yöpymään myymäläänsä.

– Tähän asti olen neuvonut kuumuuden kanssa tuskailevia menemään kauppaan, mutta nyt voi vinkata suuntaamaan jäähalliin, Peltola iloitsi.

Manni, Virkalahti ja Peltola innostuivat ideoimaan jäähallien virkistyskäyttöä vastaisten suvien varalle: KeuPa HT voisi kartuttaa kassaansa perustamalla igluunsa kesäkahvilan – mikä olisi hauskempaa kuin tavata ystäviä parinkymmenen asteen ilmanalassa!

Ensi viikolla jäähallin voi piipahtaa katsomaan paitsi juniorileiriläisiä, myös Mestis-mestareita.

– Ensi kauden pelaajat ottavat jäätuntumaa ja pitävät keskenään harjoituksia tiistaina, keskiviikkona ja torstaina kello 17. Ensimmäiset viralliset harjoitukset pidetään maanantaina 13.8. ja silloin mukana porukassa saattaa näkyä NHL-väriäkin, Manni paljasti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .