Nyt voit tarkistaa kännykästäsi, monenko minuutin päästä Linkki tulee

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen reittiopas on näyttänyt ajantasaista pysäkkiaikatietoa nyt perjantaista alkaen. Reitinhakupalvelu toimii kaikilla yleisimmillä selaimilla. Järjestelmäasiantuntija Toni Tamminiemi kertoo, että kyseessä on tavallinen nettisivu, jonka käyttö onnistuu pysäkiltä älykännykällä.

– Kun kirjoitin tuon nettiosoitteen ensimmäistä kertaa puhelimeeni, niin puhelimen näyttöön muodostui automaattisesti pikakuvake. Toisella kertaa palvelu aukeaa suoraan kuvakkeesta, eikä osoitetta tarvitse enää naputtaa, kertoo Tamminiemi.

Kun käyttäjä hyväksyy sijaintinsa paikannuksen, reittiopas näyttää mitä pysäkkejä hänen lähellään on ja mitä linjoja sieltä on lähdössä. Reaaliaikapalvelu minimoi odotusajan pysäkillä, kun luotettavan saapumisaikaennusteen voi tarkistaa reittioppaalta.

Palveluun on tulossa lisäyksiä kevään aikana. Liikenteessä olevia linja-autoja saadaan näkymään reittioppaan kartalla. Jatkossa reittiopas myös näyttää palvelupisteiden sijainnit, neuvoo matkalle tarvittavan liput ja ohjaa suoraan lipunostoinfoon.

Aikataulutiedon etsijälle reaaliaikaisuus näyttäytyy siten, että reaaliajassa näytettävä vuoro näkyy vihreänä reittioppaan pysäkkiaikalistauksessa ja kellonaikatiedon ohessa vilkkuu reaaliaikaisuutta osoittava symboli.

Reitin varren häiriöistä ja poikkeuksista ilmoitetaan reittioppaalla punaisella, huutomerkin sisältävällä kolmiolla. Kartalla näkyvää punaista kolmiota klikkaamalla saa näkymään tarkemmat tiedot häiriön laadusta.

Alkuvaiheessa reittioppaan häiriötietoihin saadaan lisättyä ennakkoon tiedossa olevat tilapäisreitit ja -pysäkkijärjestelyt. Myöhemmin mahdolliseksi tulee lisätä reittioppaalle tiedot myös äkillisistä häiriötilanteista, kuten auton rikkoutumisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.