OAJ haluaa kuntarakenteen osaksi yhteiskuntasopimusta

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ haluaa, että yhteiskuntasopimuksen luonne muuttuu radikaalisti. OAJ:n mielestä pelkkä työmarkkinaratkaisu ei riitä yhteiskuntasopimukseksi.

OAJ haluaa, että hallitus sitoutuu myös uudistamaan rakenteita sopimuksen aikaansaamiseksi.

–  Erityisesti sote-ratkaisulla voidaan säästää miljardeja. Myös kuntarakennetta on uudistettava radikaalisti. Kuntarakenneuudistus on valmisteltava samalla aikataululla ja arvioitava määrällisesti yhtä lailla kuin muutkin yhteiskuntasopimuksen osat, puheenjohtaja Olli Luukkainen vaatii OAJ:n tiedotteessa.

Luukkaisen mukaan hallituksen neuvottelutarjous ei ole aidosti yhteiskuntasopimus, vaan oikeasti puhutaan tuposta (tulopoliittinen kokonaisratkaisu).

– Hallituksen neuvottelutarjous on puhdashenkinen tupo. Jos hallitus ja työnantajat haluavat tupoa, niin silloin pitää puhua tuposta ja palkoistakin on sovittava keskitetysti eli tehtävä samalla jatko työllisyys- ja kasvusopimukselle, Luukkainen toteaa.

Järjestöt selvittävät 21. elokuuta mennessä yhteiskuntasopimusta koskevien neuvottelujen tavoitteita, asialistaa ja aikataulua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

OAJ vaatii 400 miljoonaa koulutukseen

Uusimmat

Kotimaa

Umpilisäketulehdus on yleisin nuorilla ja nuorilla aikuisilla – hoitoon ei aina osata hakeutua ajoissa

Paperiliitto ja Metsäteollisuus eivät saaneet aikaan sopua – lakon määrä alkaa tänään

Paperiliitto uhkasi laajentaa lakkoa kolmannelle viikolle, jos sopua ei synny – jämsäläisten pääluottamusmiesten mielestä kikytys saa jo riittää

Raskaan liikenteen valvontaiskussa paljastui sitomaton paperirullakuorma – poliisi määräsi rekkakuskin heti ajokieltoon

IS: Jyväskyläläismissi Shirly Karvisen sukulaisista puolet on eristyksissä koronaviruksen riivaamassa Wuhanissa – "Totta kai pelottaa"

Hyviä uutisia hiihtäjille, huonoja autoilijoille: Keski-Suomeen tupruttaa alkavalla viikolla runsaasti lunta

Paperialan viime hetken neuvottelut jatkuvat, kikytykselle toivotaan loppua Jämsässä: "Porukka on vahvasti lähdössä lakkoon tarvittaessa"

Teollisuusliitto laajentaa sahojen ja vaneritehtaiden lakkoa kolmiviikkoiseksi –  myös Paperiliitto ilmoitti lakon laajentamisesta, vaikka neuvottelut jatkuvat

Ex-suurlähettiläs René Nyberg Jyväskylässä: "Tammisunnuntailla on vahva historiallinen kaiku" – Lue juhlaesitelmä kokonaisuudessaan

Pohjois-Savossa palanut viikonloppuna kaksi mökkiä, epäillään tahallaan sytytetyiksi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.