Obaman karavaani sekoittaa Tukholmaa

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman kaksipäiväinen vierailu Tukholmassa alkaa huomenna. Vierailua on pidetty Ruotsissa arvovaltavoittona pääministeri Fredrik Reinfeldtin hallitukselle, joka on vaalinut läheisiä suhteita Washingtoniin.

Poliittinen sisältö on kuitenkin jäänyt massiivisten turvallisuusjärjestelyjen varjoon. Ruotsalaisia eivät ole puhuttaneet niinkään vapaakauppaneuvottelut ja Syyrian tilanne kuin keskustan suljetut kadut, poistetut roskikset sekä Obaman turvakoneisto ja panssaroitu superauto.

Liikenteen poikkeusjärjestelyjä on kuvailtu Ruotsin historian suurimmiksi. Kun Obaman noin 40 auton karavaani matkaa aamupäivällä Arlandasta keskustaan, koko E4-moottoritie ja sen liittymät suljetaan, samoin moottoritien alittavat ja ylittävät tieosuudet.

Poliisi on neuvonut jättämään autot suosiolla kotiin. Turvajärjestelyjen vaikutukset näkyvät osin myös lento- ja junaliikenteessä.

Pääministeri Reinfeldtin mukaan liikennejärjestelyistä koituvat hankaluudet ovat kuitenkin hinta, joka suurvaltajohtajan vierailusta kannattaa maksaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Lojuuko pyöräsi parkissa? Kannattaa käydä hakemassa talteen – Jyväskylä siivoaa hylätyt pyörät keskustan parkeista marraskuun alussa

Vinkki linnunruokapöntössä olleesta huumekätköstä johti poliisin "harvinaisen suuren" nettihuumekaupan jäljille – pääepäillyiltä löytyi rynnäkkökivääreitä ja käsikranaatteja

Keski-Suomen keskussairaalassa kuohuu – kymmenet ylilääkärit harkinneet irtisanoutumista: "Homma on täysin hukassa ja Novaan siirtymisestä on tulossa täydellinen katastrofi"

Kaksi 17-vuotiasta tyttöä kuoli ja yksi samanikäinen loukkaantui vakavasti henkilöauton ulosajossa Jalasjärvellä – kuljettajalla ajokortti

Yön uutiskooste: Hallitus korottaa kaivosyhtiöiden vakuusmaksuja, USA painostaa Turkkia lopettamaan hyökkäyksensä kurdeja vastaan, Suomi äänesti EU:sta 25 vuotta sitten

Yöhön venyneissä brexit-neuvotteluissa ei läpimurtoa – neuvotteluja jatketaan

Tarkkana asuntokaupoilla: Yhä useampi taloyhtiö ei salli lyhytaikaista vuokrausta tai liian nuoria asukkaita

Hallitus aikoo korottaa kaivostoiminnan haittoja korvaavia vakuusmaksuja, sanoo elinkeinoministeri Kulmuni

THL: Erot lapsiperheiden kokemassa hyvinvoinnissa yllättävän systemaattisia

Suomalaiset ottivat 25 vuotta sitten kantaa EU-jäsenyyteen –  56,9 prosenttia äänesti "kyllä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.