"Oho, tuli lommo" – Uudellamaalla kolhitaan muita enemmän

Vain alle kolmasosa parkkipaikalla autojen kolhimiseen syyllistyneistä saadaan selville, vakuutusyhtiö If kertoo. Ifin mukaan autot kolhiintuvat parkkipaikoilla hyvinkin helposti, kun viereiseen ruutuun pysäköineestä autosta noustaan ylös ovea reippaasti auki heilauttamalla, ja... hups ja oho, tuli lommo!

Noin 67 %:ssa parkkipaikalla sattuneista kolhimistapauksista vahingon tekijää ei koskaan saada selville.

– Hyvä tapa vähentää parkkipaikkakolhujen riskiä on pysäköidä auto hieman kauemmas kaupan tai ostoskeskuksen sisäänkäynneistä, jotka ovat yleensä ruuhkaisia, neuvoo Ifin laatupäällikkö Solja Varke-Lipponen.

Jos itse sattuu kolhaisemaan autoa, perinteinen tapa jättää lappu auton ikkunaan yhteystietojen kera toimii ja viestii kolhitun ajoneuvon omistajalle tapahtuneesta mokasta. Ifin kyselytutkimuksen mukaan 13 %:ssa kolhimisista tekijä ilmoitti asiasta tai odotti auton omistajan ilmaantumista paikalle.

Eteläisimmässä Suomessa kolhiintumisvahinkoja kuten muitakin autovahinkoja sattuu enemmän kuin muualla Suomessa. Uudellamaalla 14 % Ifin kyselyyn vastanneista on saanut kolhuja parkkipaikalla autoonsa, muualla Suomessa lukema on 12 %.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.