Oikeus: 12-vuotiasta tyttöä kuristanut mies oli syyntakeeton – määrättiin pakkohoitoon

Mies syyllistyi oikeuden mukaan tapon yritykseen.

12-vuotiasta tyttöä kuristanut mies on määrätty pakkohoitoon. Espoon käräjäoikeus toteaa perjantaina antamassaan tuomiossa, että mies on mielentilatutkimuksen perusteella syyntakeeton.

Mies syyllistyi oikeuden mukaan tapon yritykseen, mutta syyntakeettomuuden vuoksi hänet jätettiin tuomitsematta rangaistukseen. Hänet passitettiin pakkohoitoon heti mielentilatutkimuksen jälkeen.

Rikos tapahtui toukokuussa Espoossa. Tyttö oli tulossa koulusta polkupyörällä ja menossa Puolarmetsän sairaalaan rokotettavaksi.

Mies pysäytti tytön, kävi tämän kimppuun ja kuristi tätä, kunnes tyttö meni tajuttomaksi. Samalla mies soitti hätäkeskukseen ja kertoi aikovansa kuristaa tytön hengiltä. Paikalle tulleet poliisit ottivat miehen kiinni.

Mies pelkäsi räjähteitä

Ennen tytön kimppuun käymistä mies oli vienyt koulumatkalla olleilta lapsilta reppuja ja ottanut niistä muun muassa puhelimia.

Mies kertoi oikeudessa, että hän oli löytänyt metsästä geokätköpurkin ja luullut sitä pommiksi. Hän kertoi vieneensä kolmelta pojalta reput, koska oli pelännyt puhelimien laukaisevan pommin.

Mies kertoi olettaneensa, että tytön repussa oli räjähdevyö tai jotakin vastaavaa. Hän selitti puhuneensa hätäkeskukselle kuristamisesta, jotta viranomaiset tulisivat paikalle ja tytön reppu voitaisiin tutkia.

Poliisi tuli alle 10 minuutissa

Hätäkeskuksesta soitettiin takaisin miehen puhelimeen. Puhelu kesti hieman yli kahdeksan minuuttia.

Käräjäoikeuden mukaan puhelunauhoitteella kuuluu tytön avunhuutoja ja miehen uhkauksia. Poliisiauton sireenin ääni kuuluu noin seitsemän minuutin kuluttua puhelun alkamisesta.

Tyttö sai väkivallasta muun muassa ihonalaista verenvuotoa, mustelmia sekä punaisia jälkiä kaulalle. Hänen isänsä kertoi käräjäoikeudessa, että tyttö ei enää käy yksin lenkillä ja hän on alkanut tulla öisin vanhempien viereen nukkumaan.

Oikeus määräsi miehen korvaamaan tytölle 6 500 euron korvaukset.