Oikeus antaa tuomionsa Jyväskylän laukkusurmasta

Keski-Suomen käräjäoikeus antaa tänään tuomionsa niin sanotussa laukkusurmajutussa. Välituomiossaan kesäkuussa käräjäoikeus totesi murhasta syytetyn vuonna 1973 syntyneen jyväskyläläisen miehen syyllistyneen tappoon, ja passitti hänet mielentilatutkimukseen ja vaarallisuusarvioon, jotka ovat nyt valmistuneet.

Syytteet jutussa luettiin kaikkiaan kymmenelle henkilölle, kun oikeutta istuttiin kahdeksan päivää juhannuksen alla. Välituomiollaan oikeus vapautti toisen murhasta syytetyn miehen. Myös neljän henkilön saamat syytteet yllytyksestä ja avunannoista murhaan kaatuivat.

Syytteet liittyivät viime tammikuussa Pupuhuhdassa tapahtuneeseen 25-vuotiaan naisen kuolemaan. Nainen menehtyi hänelle kerrostaloasunnossa annettuun huumausaineiden yliannostukseen. Vainaja kuljetettiin urheilulaukussa Taka-Keljoon, josta ohikulkija löysi hänet parin päivän kuluttua.

Samassa oikeudenkäynnissä käsiteltiin myös kuukautta ennen naisen kuolemaa tapahtunutta puukotusta, jonka uhriksi hän joutui aviomiehensä kanssa kerrostaloasunnossa Kangaslammella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.