Oikeus hylkäsi 32-vuotiaan miehen saaman syytteen raiskauksesta Jyväskylässä

32-vuotiaan miehen saama syyte raiskauksesta hylättiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa Jyväskylässä. Oikeuden ratkaisustaan antaman julkisen selosteen mukaan miestä syytettiin raiskauksesta, joka olisi tapahtunut lokakuussa 2017 Keski-Suomessa sijaitsevassa kaupungissa. Syytteen mukaan teko tapahtui yksityisasunnossa, jossa mies olisi naisen sanallisesta ja fyysisestä vastustelusta huolimatta pakottanut tai ainakin yrittänyt pakottaa hänet kanssaan sukupuoliyhteyteen.

Naisen mukaan mies oli pakottanut hänet tekoon pitämällä kiinni kurkusta, lyömällä kasvoihin ja repimällä hiuksista. Teon jälkeen nainen kertoi miehen ottaneen hänen vaatteensa ja yrittäneen estää poistumasta asunnosta.

Osapuolet kertoivat oikeudessa yhdenmukaisesti yhteisymmärryksessä tapahtuneesta suutelusta ja vaatteiden riisumisesta. Tämän jälkeen kertomukset tapahtumista poikkeavat toisistaan.

Selosteesta ei käy ilmi miehen kertomuksesta muu kuin raiskauksen kiistäminen. Oikeus piti kuitenkin miehen kertomusta tapahtuneesta naisen kertomusta luotettavampana. Oikeuden mukaan naisen kertomus ei saanut kiistatonta tukea myöskään muusta näytöstä ja epävarmassa tapauksessa juttu on päätettävä vastaajan eduksi, jos syyllisyydestä jää järkevä epäily.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .