Oikeus hylkäsi syytteet aseellisesta autoryöstöstä Jämsänkoskella

Syytteet Jämsänkosken toukokuisesta autoryöstöstä hylättiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa. 24- ja 32-vuotiaiden miesten syytettiin pahoinpidelleen entuudestaan tuntemansa miehen tämän kuljettamassaan autossa ja pakottaneen hänet aseella uhkaamalla ja puukolla viiltämällä jättämään heille puhelimensa ja autonsa.

27-vuotias mies kertoi aseesta ja puukosta syytteen mukaisesti. Hänen mukaansa kaksikko oli ajattanut hänet talolle, jonka sisällä oleva henkilö hänen olisi pitänyt käydä ryöstämässä. Puhelin ja auton avaimet oli käsketty jättämään autoon. Taloa kohti kävellessään mies kertoi päässeensä juoksemaan karkuun. Kotiinsa saapuneesta hätääntyneestä miehestä oikeudessa todisti myös puhelintaan hätäkeskukseen soittamista varten lainannut mies.

Toinen myönsi osoittaneensa miestä kuula-aseella, mutta väkivallan tai omaisuuden anastamisen molemmat kiistivät. Toinen miehistä kertoi kaksikon kysyneen kuljettajalta tietoa paikasta, josta voisi hankkia huumeita. Tämä oli kertonut tietävänsä paikan ja ajavansa sinne. Talon edustalla mies kertoi antaneensa kuskille 1 500 euroa huumeiden ostamiseen. Hänen mukaansa tämä oli poistunut rahojen kanssa autosta, eikä ollut palannut takaisin. Koska auto oli jäänyt keskelle tietä, kertoi mies siirtäneensä sen parempaan paikkaan ja jättäneensä avaimet eturenkaan päälle.

Paikalle tullut poliisi löysi auton noin 500 metrin päästä tapahtumapaikasta. Auton ja avainten löytyminen läheltä tapahtumapaikkaa tukivat käräjäoikeuden mukaan vahvasti sitä, ettei autoa ollut otettu luvattomasti käyttöön. Oikeus ei pitänyt myöskään yksistään uhrin kertomusta riittävänä näyttönä syytteet täysin kiistäneen miehen osallisuudesta auton tapahtumiin. 32-vuotiaan jämsäläisen osalta syytteet hylättiin.

24-vuotias jyväskyläläismies sai tuomion laittomasta uhkauksesta, pahoinpitelystä ja varkaudesta liittyen kuula-aseella uhkaamiseen, puukolla viiltämiseen ja autossa olleen lompakon anastamiseen. Mies tuomittiin myös huumausainerikoksesta hallustaan löytyneestä hasiksesta ja huumaavista lääkkeistä sekä huhtikuussa Jyväskylässä tapahtuneesta ryöstöstä ja pahoinpitelystä. Tuolloin tuomittu oli yksityisasunnossa lyöden, potkien ja pipon suuhun tunkemalla vaatinut mieheltä rahaa. Kun raahaa ei ollut, oli mieheltä viety elektroniikkaa.

Mies tuomittiin kymmeneksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Tuomio sisältää myös oikeuden täytäntöönpaneman miehen aiemman ehdollisen vankeuden. Korvauksia tuli maksettavaksi runsaat 6 500 euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .