Oikeuslääkäri otaksuu: Järvilehdon ystävä ajoi venettä

Jyrki Järvilehdon venettä ohjasi onnettomuushetkellä todennäköisesti Järvilehdon ystävä Raaseporissa kesällä 2010. Näin arvioi Tampereen yliopiston oikeuslääketieteen professori Pekka Karhunen tänään Turun hovioikeudessa, jossa häntä kuultiin todistajana.

Karhusen arvio perustuu muun muassa niihin vammoihin, joita onnettomuudessa surmansa saaneella Järvilehdon ystävällä oli. Karhusen mukaan asian yksityiskohdat asettuvat johdonmukaiseksi kokonaisuudeksi vain, jos oletetaan Järvilehdon ystävän ajaneen venettä turmahetkellä.

Käräjäoikeus katsoi viime vuonna, että venettä kuljetti Järvilehto, ja tuomitsi tämän muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta yli kahden vuoden vankeuteen. Tällä viikolla asiaa on käsitelty Turun hovioikeudessa, johon sekä Järvilehto että syyttäjä valittivat.

- Minun mielestäni tässä on tapahtumassa oikeusmurha. Jos vastaajana olisi joku muu kuin Järvilehto, jolla on ollut mahdollisuuksia lähteä näitä asioita selvittämään, niin huonosti tässä olisi käynyt, Karhunen kertoi motiiveistaan tulla Järvilehdon puolustuksen kutsumaksi todistajaksi hovioikeuteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Psykologi: Järvilehdolla oli ehkä muistinmenetys