Oliko morjestavan karhun kuva aito? Katso kuvakollaasi!

Keuruun morjestavan karhun kuva on kahdessa päivässä levinnyt internetissä erilaisiin kuvamuokkauksiin ja kiinnittänyt ihmisten huomion jopa kansainvälisesti. Kun kuva alkoi levitä, samalla esiin nousi myös tukku kuvan aitouden epäilijöitä.

Oikeassa paikassa oikeaan aikaan ollut valokuvaaja Lauri Jokela vakuuttaa, että kuva on täysin aito.

– Kuva nimenomaan on aito. Kuvia on neljä ja ne on otettu 2,5 sekunnissa; tämä käy ilmi muistikortin kuvatiedoista. Ensimmäisessä kuvassa karhun pää tulee näkyviin ja tämä morjestuskuva on se neljäs, Jokela sanoo.

Epäilijöiden yllyttämänä Keskisuomalainen tutki alkuperäiset karhukuvat. Graafikko-kuvankäsittelijä Suvi Lantta ja valokuvaaja Marko Kauko pitävät kuvia ehdottoman aitoina.

– Mikään kuvissa ei viittaa siihen, että niitä olisi käsitelty. Morjestavan karhun etutassu on liikkeestä epäterävä, ja liike on alkanut jo edellisessä kuvassa, graafikko-kuvankäsittelijä Lantta sanoo tutkittuaan kuvia.

– Kuvassa karhu on hivenen epätarkka. Karhun pehmeä karva sulautuu muuhun kasvustoon niin sulavasti, että se olisi hyvin vaikea tehdä kuvankäsittelyohjelmalla.

Valokuvaaja Jokela itse on kuvan nostattamasta kohusta lähinnä hyvillään. Kuvaa on ehdotettu sosiaalisessa mediassa jopa vuoden luontokuvaksi.

– Olen saanut positiivista palautetta jopa Ruotsista ja Saksasta asti. Kai se täytyy luontokuvakisaan ilmoittaa, Jokela hymähtää.

Keskisuomalainen julkaisi jutun morjestavasta karhusta tiistaina aamupäivällä.

Lue Lauri Jokelaisen kertomus karhun kohtaamisesta ja katso koko kuvasarja perjantain 26. lokakuuta Keskisuomalaisesta. Voit myös ostaa päivän näköislehden tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Koira yritti näykkäistä karhua takapuolesta – katso kuvat