Olisiko sinun perheestäsi auttamaan? – Keski-Suomessa pulaa sijais- ja tukiperheistä

Keski-Suomeen tarvitaan uusia perheitä lastensuojelun perhehoitajiksi.

Seuraava sijaisperheiden PRIDE-valmennus starttaa Jyväskylässä elokuun 14. päivänä. Valmennus on tarkoitettu ennen kaikkea sijaisvanhemmuutta harkitseville perheille, jotka haluavat tulla arvioimaan omia mahdollisuuksiaan toimia sijaisvanhempana.

Perhehoito on ympärivuorokautista hoivaa, turvaa ja välittämistä, kasvatusta ja yhteistyötä lapsen ja nuoren hyväksi perhehoitajan kodissa. Kaikki perhehoitajat ennakkovalmennetaan ja heille järjestetään tehtävässään tukea ja koulutusta. Perhehoidosta maksetaan palkkio ja kulukorvaus.

– Sijaisperheistä on jatkuvasti pulaa ja valmennetut perheet ovatkin olleet kovassa käytössä. Tarvetta niin perhehoitajille kuin myös tukiperheille on ollut kuluvana vuonna paljon, selventää sosiaalityöntekijä Tarja Pesonen Keski-Suomen Sijaishuoltoyksiköstä.

Keski-Suomen Sijaishuoltoyksikkö rekrytoi ja valmentaa sijaisvanhemmuudesta, sijaishoitajuudesta ja tukiperhetoiminnasta kiinnostuneita perheitä. Sijaishuoltoyksikkö palvelee kaikkia Keski-Suomen kuntia.

Elokuun valmennuksessa on vielä tilaa, ja seuraava starttaa hieman myöhemmin syksyllä. Haku kaikkiin Keski-Suomen Sijaishuoltoyksikön valmennuksiin on jatkuva ja yhteyttä voi ottaa milloin vain.

Kiinnostuneet perheet saavat lisätietoa sijaisvanhemmuudesta p. 050 5703368 ja tukiperhetoiminnasta p. 050 408 3026.

Lisätietoa löytyy myös täältä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .