Olli Immonen eroaa määräaikaisesti: "Kukaan ei ole painostanut"

Monikulttuurisuuspuheistaan kritiikkiä saanut kansanedustaja Olli Immonen on pyytänyt määräaikaista eroa perussuomalaisten eduskuntaryhmästä. Ero olisi voimassa lokakuun puoleenväliin saakka.

– Kukaan ei ole painostanut minua tähän päätökseen, vaan aloite asiaan on tullut puhtaasti minulta itseltäni, Immonen sanoo.

Oululaiskansanedustaja kertoi päätöksestään perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa, jossa olivat puolueesta paikalla hänen lisäkseen puoluetoimiston työntekijä Matti Putkonen ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho. Puoluejohtaja Timo Soini ei ollut paikalla.

Immonen hätkähdytti kesällä Facebook-kirjoituksellaan, jossa hän sanoi taistelevansa viimeiseen asti monikulttuurisuutta vastaan. Immonen kirjoitti englanniksi "haaveilevansa vahvasta valtiosta, joka voittaisi tämän painajaisen nimeltä monikulttuurisuus". Hän sanoi uskovansa vakaasti kanssataistelijoihinsa, jotta he taistelevat yhdessä yhtenäisen Suomen kansan puolesta.

"En hyväksy väkivaltaa"

Perussuomalaisten puoluetoimistolla tänään järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Immonen sanoi, ettei hyväksy väkivaltaa minkäänlaisena keinona edistää poliittisia päämääriä.

Norjan joukkosurmaajaan Anders Breivikiin vertaaminen on hänestä ollut tarkoitushakuista.

– Se ei ollut peruspoliitikon peruspuhetta. Se oli tarkoitettu hengennostatukseksi ja tsemppaamiseksi omille ystävilleni sekä Suomessa että Suomen rajojen ulkopuolella, Immonen sanoo.

Terhon mukaan Immosen uskottavuus arvioidaan uudelleen kahden kuukauden päästä, jolloin hän voi hakea jäsenyyttä uudelleen.

Terho ei ottanut kantaa siihen, pitääkö hän uskottavana Immosen selitystä siitä, miksi hän esiintyi kesäkuussa samassa valokuvassa uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen jäsenten kanssa. Kuva oli otettu Eugen Schaumanin haudalla järjestetyssä muistotilaisuudessa. Immonen on kertonut, että tilaisuuteen oli kaikilla vapaa pääsy eikä hän tuntenut kaikkia osallistujia.

Immonen kiistää, että hänellä olisi minkäänlaisia yhteyksiä poliittisiin ääriliikkeisiin. Hän sanoo, ettei tunne Suomen Vastarintaliikettä tai sen jäseniä, eikä ole tehnyt sen kanssa yhteistyötä.

Soini hyväksyy Immosen ja Terhon ratkaisun

Uimonen Immos-polemiikista: "Puoluejohdon olisi kannattanut irtisanoutua rasismista"

Immonen ensi kertaa julkisuudessa kohujen jälkeen