Olutkin voi olla "korkittunutta" – Lika ja ikä voivat tehdä juomalle temput

Korkittuneen punaviinin moni tunnistaa. Asia on muutoinkin yleisesti tiedossa.

Mutta tiesitkö, että myös olut voi olla "korkittunutta"?

– Olut voi oikeasti olla pilaantunutta. Tämä johtuu yleensä likaisesta hanasta tai sitten olut on liian vanhaa. "Korkittumisen" huomaa siitä, että oluessa on pahvinen tai paperinen maku ja se jämähtää kitalakeen. Tuoksu on etikkaisen hapan, Suomen ainoa olutsommelieeri Maria Markus sanoo.

Markus kävi aikoinaan Lontoossa, Englannissa saamassa opin tähän maltaiden jaloon taitoon.

Markukselta on keväällä tulossa jotain uutta olueeseen liittyen.

– Huhtikuussa ilmestyy Rakkaudella pantua – Kotioluen uusi tuleminen -teos. Kotioluet on uusi trendi. Kotioluen teosta on kyllä tietoa, mutta ei riittävästi suomeksi. Suomeen kaivattiin tällaista teosta, Maria Markus sanoo.

Kirjan toinen tekijä on Mika "Maltainen” Laitinen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .