Omakotiasuminen maksaa Jyväskylässä hieman alle 4000 euroa vuodessa – kulut ovat korkeammat vain kuudessa suuressa kunnassa

Jyväskylä on Suomen suurista kunnista (yli 50 000 asukasta) asuinmenoiltaan seitsemänneksi kallein omakotitalossa asuville, selviää Omakotiliiton tuoreesta tutkimuksesta. Jyväskylässä 120-neliöisen esimerkkiomakotitalon asumiskustannukset ovat tutkimuksen mukaan hieman alle 4 000 euroa vuodessa.

Keski-Suomen kunnista vertailussa oli mukana lisäksi Laukaa, Äänekoski, Jämsä ja Keuruu. Näistä kalleinta on asua Laukaassa, jossa asumiskustannukset ovat hieman yli 4 000 euroa vuodessa.

Jämsässä ja Keuruulla omakotitaloasuminen maksaa tutkimuksen mukaan hieman alle 4 000 euroa vuodessa, Äänekoskella taas selviää hieman yli 3 700 eurolla.

Mänttä-Vilppulassa asumiskustannukset ovat alle 4 000 euroa. Kangasniemellä omakotiasuminen taas maksaa yli 4 100 euroa vuodessa.

Tutkimuksen mukaan asuminen on kalleinta Kemiönsaarella, jossa omakotitalossa asuminen maksaa yli 4 700 euroa vuodessa. Halvimmassa kunnassa Kempeleessä asuminen maksaa reilut 3 200 euroa vuodessa, joten ääripäiden välillä on eroa lähes 1 500 euroa vuodessa.

Tutkimuksessa vertailtiin 120-neliöisen ja 30-vuotta vanhan esimerkkiomakotitalon kunnallisesti tai alueellisesti päätettävissä olevia asuinmenoja sadassa Suomen kunnassa. Huomioon otettiin kiinteistövero, lämmityssähkö, käyttösähkö, vesimaksut sekä jätemaksut.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .