Kettiömestari ottaa veitsen käteensä ja siitä syntyy jotain hauskaa – tätä voi kokeilla kuka tahansa

Äänekoskelaisen keittiömestari Tommi Lindholmin käsissä vesimelonista voi syntyä ruusu tai omenasta örkki. Veitsitekniikka ja kolmiulotteinen hahmotuskyky ovat hioutuneet runsaan harjoittelun ansiosta.

Tommi Lindholm innostui usein thai-keittiöön liitetystä kaivertamisesta nuorena miehenä työskennellessään vuoden Karibialla Disney Cruise Linen luksusristeilijän keittiössä, josta mukaan tarttui osaamista monesta eri maasta. Nykyään hän käyttää taitojaan muun muassa työssään Jyväskylän Solo Sokos Hotel Paviljongissa, jossa hän toimii vuoropäällikkönä.

Kaivertamista voi kokeilla kuka tahansa ihan kotikeittiössä. Tarvitaan vain pieni veitsi ja runsaasti harjoitusvihanneksia ja -hedelmiä. Kaikeksi onneksi niin pilalle menneet kuin onnistuneetkin viritykset voi syödä.

– Melonit, omenat, paprikat, lanttu ja bataatti ovat hyviä kaiverrettavia. Omenan leikkauspinnan päälle kannattaa puristaa sitruunamehua, jottei hedelmäliha tummu, Tommi Lindholm vinkkaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .