Omiensa pariin saapunut Halla-aho otettiin riehakkaasti vastaan: "Me rakastamme sinua", "paita pois"

Tsunami- ja Jussi-huudot raikasivat, kun perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho saapui takaisin omiensa pariin vaalivalvojaisiin Apollo Live Clubille. Yleisöstä kuului Halla-aholle suunnattuja huutoja, kuten "me rakastamme sinua" ja "paita pois".

Halla-aho kiitti äänestäjiä ja totesi tuloksen olevan parempi kuin kukaan olisi osannut odottaa – tähän hän sai yleisöstä vastauksena useita "osasimme"-huutoja. Puheen lopuksi Halla-ahon vaimo Hilla asteli lavalle ja pariskunta halasi pitkään.

Halla-aho kertoi toimittajille, että jännittävä ilta on vaatinut pitkiä piuhoja.

–  Minulla onneksi uskoakseni sellaisia on. Tämä on ollut jännittävää, mutta hyvä tunnelma on ollut koko ajan, ei voi valittaa.

–  Uskomaton palkinto tälle porukalla, kun ajattelee millaisia odotuksia perussuomalaisille oli 1,5 vuotta sitten. Nyt emme ainoastaan ottaneet sitä mitä meiltä vietiin, vaan otimme enemmän.

Halla-aho kertoi, ettei ollut ehtinyt kokata tai käydä Alkossa.

–  Kovasti katson janoisena oluthanaa. Ehkä me Riikan kanssa kohta käymme siellä asioimassa, mutta ei sen ihmeempää. Huomenna on taas aikainen herätys.

"Ei yhden miehen show"

Halla-aho toisti puheessaan illan aikana useaan otteeseen kuultua toteamusta siitä, että perussuomalaiset ei ole yhden miehen show, vaan joukkue, jossa jokaisella on oma osansa. Hän myös muistutti, että äänestäjillä on paljon odotuksia ja toiveita äänestämiensä perussuomalaisten kansanedustajien osalta, ja näihin odotuksiin tulee vastata.

–  Meitä on äänestetty siksi, että olemme vaihtoehto, ja meitä äänestetään niin kauan kuin olemme vaihtoehto.

Halla-aho myös suuntasi katseensa eurovaaleihin. Hän sanoi olevan tärkeää, että myös noissa vaaleissa saadaan hyvä tulos.

Halla-aho sanoi perussuomalaisten tietävän pian alkavissa hallitusneuvotteluissa, mitä puolue haluaa, vaatii ja mihin se on valmis.

–  Haluamme edistää hallituksessa perussuomalaista politiikkaa. Olemme monessa kysymyksessä hyvin keskellä, koska meille on tullut ihmisiä niin oikealta kuin vasemmalta. Sen takia painotamme asioita, jotka erottavat meidät toisista puolueista. Maahanmuutto ja ilmastopolitiikka ovat hyviä esimerkkejä niistä kysymyksistä, puheenjohtaja totesi.

Tästä huolimatta hän myös totesi toimittajille, että tänään ei ole aika tehdä johtopäätöksiä ja suunnitelmia jatkosta.

Puheessaan Halla-aho kertoi puolueen olevan valmis ajamaan perussuomalaisten politiikkaa oppositiosta käsin, jos se ei hallituksessa onnistu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.