Omistajapolitiikan linjaukset eduskunnan pureksittaviksi

Hallitus esitteli viime viikolla pitkään odotetut valtion omistajapolitiikan uudet suuntaviivat.

Eduskunta pääsee tänään pureksimaan valtion omistajapolitiikan linjauksia, kun pääministeri Juha Sipilä (kesk.) antaa pääministerin ilmoituksen valtion omistajaohjauspolitiikasta.

Hallitus esitteli viime viikolla pitkään odotetut valtion omistajapolitiikan uudet suuntaviivat. Ne ovat myllertämässä perusteellisesti valtio-omistuksia.

Kiinnostava muutos on esitys uudesta valtion kehitysyhtiöstä, jonne olisi siirtymässä hyvä siivu valtion yhtiöomistuksia. Yhtiössä olevien omistusten myynneistä saatavaa pääomaa voitaisiin käyttää "uuden synnyttämiseen". Uuteen yhtiöön on menossa muun muassa siivu valtion Neste-omistuksesta ja lähes puolet valtion kokonaan omistamasta Postista.

Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston päällikkö Eero Heliövaara sanoi viime viikolla STT:lle, että kehitysyhtiöön siirrettävä omistus on sellaista, josta valtio voi luopua sopivan tilaisuuden tullen.

Heliövaaran mukaan yli puolessa kehitysyhtiöön siirrettävistä yhtiöomistuksista pitää saada aikaiseksi isoa liikettä vaalikauden aikana. Hän sanoi, että ensisijainen vaihtoehto omistuksista luopumiselle on pörssilistaus. Muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi yritysmyynnit ja yritysten fuusiot.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kahdesti haavoittunut veteraani juhlii tänään Linnassa – näin jämsäläinen Viljo Nokelainen kertoo sotatiestään

Keski-Suomeen yksi uusi eversti ja reservin majuri – katso tästä kaikki ylennyksen saaneet

HS: Ulkoministeriön konsulipäällikkö syyttää ministeri Haavistoa pelolla johtamisesta

Linnassa juhlistetaan luotettavan tiedon välittämistä – Niinistön mukaan nykyaika on omiaan luomaan tilaa puolitotuuksille ja valheille

Liput nousevat salkoon 102-vuotiaalle Suomelle – valtakunnallinen paraati marssii Tampereella

Professori: Poliisilla ei ole vain oikeus, vaan velvollisuus aktiivisesti torjua uusnatsijärjestön toimintaa – kokoontumisen vapaus ei ole rajoittamaton oikeus

612-kulkue, Soldiers of Odinit ja natseja vastustavat ryhmät osoittavat tänään mieltään Helsingissä

Ulkoministeriön virkamiesjupakka sai alkunsa jo syyskuussa

Työnantajat sitouttavat nyt työntekijöitä sairauskuluvakuutuksilla – jo joka viidennellä suomalaisella on sellainen

Hornetit jylisevät lauantaina: Jyväskylässä muistetaan eversti Kannista ja Rovaniemellä kapteeni Degermania – Ilmavoimat kunnioittaa tilaisuuksia ylilennoilla

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.