Onko ”kampus” sopiva nimitys vankila-alueelle? – Näin jyväskyläläiset kommentoivat

 

Aleksi Saarinen

– Ei ehkä oikein ole. Keksin itse vähän parempiakin nimiä. Näin korkeakouluopiskelijana ei tunnu oikealta kutsua muuta aluetta kampukseksi.

 

Hanna-Mari Koskela

– Pakko sanoa, että yllätyin itsekin kuullessani nimityksen. Se viittaa mielestäni vain korkeakouluihin. Oletan, että nimi on toimiva. En osaa sanoa, sopiiko nimitys, kun en tiedä asiasta tarpeeksi.

 

Jenni Jaatinen

– Mietin tätä, kun kuulin asiasta. En tiedä, mitä mieltä pitäisi olla, sillä nimestä tulee lähinnä mieleen vitsi. Vankilan paikasta noussut poru vaikuttaa varmasti nimeen.

 

Jani Riipinen

– Ei minulla mitään varsinaisesti nimitystä vastaan ole, kun en ota opiskelijana sitä henkilökohtaisesti. Pehmentää varmasti vankilasta noussutta keskustelua kun ei puhuta vankilasta.

 

Yrjö Haapsaari

– Minun mielestäni se ei sovi, sillä Jyväskylän oikeat kampukset ovat toisella puolella kaupunkia. Kaikki tuttuni ovat vanhoina jyväskyläläisinä sitä mieltä, ettei nimi sovi.

 

Siina Hara

– Aika heikosti. Ei se oikein istu. Kampus-sanan varsinainen merkitys ei tosin muutenkaan toteudu Suomessa. Vankilan paikka on ihan hyvä, mutta nimeä pitäisi vaihtaa.

 

Jonne Rämö

Jonne Rämö on monen muun jyväskyläläisen kanssa yhtä mieltä siitä, ettei käsite ”kampus” sovellu Tourulan uudesta avovankilasta puhuttaessa.

Suomen virallinen kielipoliisi jyrähtää: avovankila ei ole kampus 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .