Onko Viitasaaren "diskomäki" Suomen upein pulkkailupaikka? – katso video

Lapset viihtyvät mäessä joskus neljäkin tuntia illassa.

Kenties koko Suomen upein pulkkamäki löytyy Viitasaaren Kymönkoskelta Holmin perheen pihalta. Ei siksi, että se on lähes 70 metriä pitkä, vaan siksi, kun mäen valaisevat värikkäästi pyörivät diskovalot. Näky on komea, uskomattoman kaunis talvisen pimeän ja lumisen metsäluonnon vieressä.

– Täältä tullaan! huutaa 10-vuotias Ida Holm ja laskee liukkaaksi jäätyneen rännin ties monettako kertaa illan aikana liukurillaan.

Mäen ideoija, arkkitehti ja rakennusurakoitsija, perheen isä Jyrki Holm seuraa tyytyväisenä omien ja veljensä lasten ilakointia mäessä. Lapset kipittävät laskujen jälkeen innokkaasti mäen päälle – hissiä ei ole kyselty.

– Hyvää liikuntaa lapsille, joskus neljäkin tuntia illassa. Tulee hyvin uni silmään, Holm kertoo.

Pihan perällä lämpiää veikeä perävaunusauna.

– Siinä lämmitellään lapsia ja kuivatellaan vaatteita.

Musiikki lisää tunnelmaa

Mäen valaisee kuuden roikkavalon päähän kytketyt diskoled-valot. Ne antavat vauhdikkaasti pyörivät värivalot mäkeen. Meininkiä lisää bluetooth-kaiuttimesta pauhaava musiikki: Hevisaurusta ja ysäripoppia.

Jyrki Holm sai idean mäen valaisemista, kun hänen äitinsä toi lahjaksi yhden diskovalopolttimon. Sisällä sen pyörintä ­aiheutti joillekin pahoinvointia, joten isällä välähti.

– Kokeilin ulkona ja valo näytti lumessa tosi upealta.

 

Jyrki Holm virittelee valot puihin erikseen jokaista laskuiltaa varten. Laskuriehan päätteeksi valot kerätään pois, sillä ne ovat sisäkäyttöön.

– Helppo ja nopea ne on asentaa ja purkaa.

"Maalla on tilaa ja mahdollisuuksia"

Holmien talo sijaitsee pienellä kukkulalla metsän reunassa lähellä Kymönkosken kylän keskustaa.

Holmin mielestä paikka maalla on ihanteellinen lapsiperheelle. Pulkkamäen lisäksi Holm on rakentanut tiluksille 400-metrisen moporadan, jota lapset kurvailevat mopoilla ja pikkumönkkäreillä.

– Maalla on tilaa ja mahdollisuuksia. On mukava kehitellä lasten iloksi eri juttuja. Ei sen aina tarvitse olla jotain kallista. Kun viitsii tehdä, niin saa aikaan.

Holmit liikkuvat perheenä.

– Yhtenä talvena oli 30 astetta pakkasta, panimme lasten kanssa lumikengät jalkaan ja lähdimme metsään. Mahtava kokemus upeissa maisemissa!

Katso yläpuolelta video diskopulkkamäestä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .