Onko sinunkin ylioppilaslakissasi väärän yliopiston tunnus? – "Asiaa korjataan lakki kerrallaan"

Vappu on useimmille vuoden ainoa hetki, kun ylioppilaslakki näkee päivänvalon. Moni esimerkiksi Jyväskylän yliopiston opiskelija tai alumni ei kuitenkaan tiedä, että vappuhulinoissa omassa lakissa komeilee väärän yliopiston ylioppilaskunnan tunnus.

Suurimmassa osassa ylioppilaslakeista nimittäin on Helsingin ylioppilaskunta HYY:n tunnus. Tämä johtuu siitä, että ylioppilastutkinto oli alun perin samalla pääsykoe Helsingin yliopistoon. Niinpä kaikki ylioppilaat kantavat edelleen lakeissan oletuksena Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan tunnusta, Apollon lyyraa.

Peli ei kuitenkaan ole menetetty, sillä lakkiin on mahdollista hankkia oman yliopiston ylioppilaskunnan tunnus. Useimmat ylioppilaskunnat kannustavatkin vaihtamaan lakkimerkin vastaamaan todellisuutta.

Myös Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan kautta on mahdollista hankkia Jyväskylän yliopiston soihtutunnusta mukaileva JYYn kokardi. Lakkimerkin voi lunastaa ylioppilastalo Ilokiveltä JYYn keskustoimistolta.

– Vaikka valtaosassa yliopisto-opiskelijoiden kutreilla keikkuvista lakeista on edelleen HYYn lyyra, asiaa korjataan ylioppilaslakki kerrallaan. Viime vuosina kiinnostus oman ylioppilaskunnan lakkimerkkiin on selvästi kasvanut. Onhan se kirkkaasti loistava merkki yhteisöön kuulumisesta ja erottuu ehdottomasti edukseen vapun riennoissa, JYYn järjestö- ja jäsenpalvelusihteeri Eetu Heiska hehkuttaa.

JYYn lakkimerkin voi hankkia itselleen myös vappuaattona 30.4. kello 15-19 Jyväskylän Kirkkopuistossa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .