He saivat demokratiapalkinnon

Yksi oikeusministeriön myöntämistä demokratiapalkinnoista matkaa Muurameen. Palkinto on tänään myönnetty kolmelle lasten ja nuorten osallistumista ja vaikuttamista edistävälle toimijalle. Saajat ovat Muuramen Nuorten Yrittäjyystalo Innola ry ja Muuramen Sk8park; Nuoret Kehittäjät lastensuojelunuorten kehittäjäryhmä Helsingistä sekä Pääkaupunkiseudun Nuorten Ääni -toimitus.

Ehdotuksia palkinnon saajiksi tuli määräaikaan mennessä 130. Raati valitsi kaksi palkittavaa ja kolmas valittiin yleisöäänestyksellä internetissä. Raadin jäseniä ovat laulaja Diandra Flores, Plan Suomi Säätiön Lastenhallituksen jäsen Jimi Kuusipalo, jalkapalloilija Teemu Pukki ja Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto Nuva ry:n puheenjohtaja Senni Raunio.

Demokratiapalkinnon jakoi tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Palkitut saavat kukin kolmasosan 10 000 euron palkintosummasta. Sitä voi käyttää toiminnan jatkamiseen, kehittämiseen tai toimijoiden kiittämiseen.

Demokratiapalkinto tekee näkyväksi suomalaista demokratiaa ja kansalaisyhteiskuntaa sekä niiden parissa toimivia tahoja ja syntyviä innovaatioita. Palkinto jaettiin nyt toista kertaa. Tänä vuonna palkinnon tavoitteena on tuoda esille hyviä käytäntöjä, joilla nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia voidaan lisätä.


Demokratiapalkinnon saajat:

Muuramen Nuorten Yrittäjyystalo Innola ry ja Muuramen Sk8park (”skeitpark”)
(valitsijat: puheenjohtaja Senni Raunio ja jalkapalloilija Teemu Pukki)
Yrittäjätalossa kehitetään nuorten toiminta- ja oppimisympäristöjä sekä kannustetaan yritteliäisyyttä, aktiivisuutta ja nuorten omaehtoista toimintaa. Muuramen Sk8park on yksi talon projekteista.
Valintaperusteet: Tällaisia projekteja, jossa nuoret ovat itse olleet mukana koko prosessin alusta alkaen ja joka on lähtenyt nuorilta itseltään liikkeelle, tarvitaan ehdottomasti lisää. On aivan selvää, että koko toiminta ja skeittiparkin rakentamisen onnistuminen on innostanut nuoria toimimaan aktiivisesti jatkossakin.

Nuoret Kehittäjät: lastensuojelunuorten kehittäjäryhmä Helsingistä, Soccan Heikki Waris -instituutti ja Helsingin kaupungin läntinen lastensuojelu
(valitsijat: laulaja Diandra Flores ja lastenhallituksen jäsen Jimi Kuusipalo)
Nuoret Kehittäjät -ryhmän toiminta-ajatus on mahdollistaa nuorten sekä alalla toimivien ammattilaisten yhteistyö lastensuojelun sosiaalityön ja palveluiden kehittämisessä.
Valintaperusteet: On lupaava ja hyväntahtoinen ryhmä, joka tuo konkreettisesti lasten ja nuorten äänen kuuluviin lastensuojelussa.

Pääkaupunkiseudun Nuorten Ääni -toimitus, Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus (valittiin verkossa yleisöäänestyksellä).
Demokratia- ja mediakasvatushanke, joka tarjoaa nuorille mahdollisuuden osallistua itsenäisesti median tekemiseen sanomalehti- ja televisiotyön kautta. Toiminnan tavoitteena on tuoda nuorten ääni kuuluviin yhteiskunnassa median avulla. Yhteistyökumppaneita ovat mm. Helsingin Sanomat, Ylen ajankohtaisohjelmat ja Suomen Kuvalehti.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.