Onnea Suomi! Tänään vietetään itsenäisyyspäivää – Linnan juhliin kutsuttiin lukuisia keskisuomalaisia: ainakin heidät nähdään illalla kättelyssä

Suomi täyttää tänään torstaina 101 vuotta. Itsenäisyyspäivää juhlistetaan eri puolilla maata muun muassa sytyttämällä kynttilöitä, liputtamalla, laskemalla seppeleitä sankarihaudoille sekä erilaisin kulkuein, paraatein ja juhlatilaisuuksin.

 

Tasavallan presidentti pitää illalla itsenäisyyspäivän vastaanoton Presidentinlinnassa Helsingissä. Useita keskisuomalaisia on kutsuttu juhliin.

 

Nordic Business Forumin perustaja, yrittäjä Jyri Lindén ja puoliso Wilma Lindén valmistautuvat tänään Linnan juhliin. Samalla pienten lasten vanhemmat saavat lapsivapaata aikaa.

– Arjessa riittää vauhtia, mutta positiivisella tavalla. Meillä on 1,5 ja 3,5 vuoden ikäiset lapset, Jyri Lindén kertoo.

Nordic Business Forum sai tänä vuonna sekä valtakunnallisen että maakunnallisen yrittäjäpalkinnon.

Linnan kunniavieraita ovat sotaveteraanit ja lotat. Keski-Suomesta paikalla ovat haapamäkeläinen Sakari Lahtinen ja saarijärveläinen Olavi Koivisto.

 

Kutsun vastaanotti myös Kasvu Openin keuruulainen toimitusjohtaja Uljas Valkeinen. Hän juhlii puolisonsa Marjaana Valkeisen kanssa. Kasvu Open sai tänä syksynä tasavallan presidentti Sauli Niinistön myöntämän kansainvälistymispalkinnon. Lisäksi yritys palkittiin eurooppalaisessa yrittäjyyden edistämiskilpailussa.

Iskun jyväskyläläinen toimitusjohtaja Arto Tiitinen ja puoliso Annamaija Tiitinen nähdään presidentin vastaanotolla. He olivat mukana juhlassa myös viime vuonna.

 

Presidentin kättelemistä jännittävät tänään lisäksi korpilahtelaiset käsityöläiset Ulla Huttunen ja Arto Salminen. Huttunen on metalliseppä ja Salminen puuseppä. He pitävät Korpilahden satamassa sijaitsevaa Höyry-galleriaa.

Urheilijoista Linnassa nähdään virtolainen MM-mitalisti Helena Leveelahti. 19-vuotias Leveelahti sai hopeaa kiekonheitossa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Kutsun sai myös lapsiasiavaltuutettu, jyväskyläläinen Tuomas Kurttila. Hän osallistuu juhlaan vaimonsa Jenni Kurttilan kanssa.

 

Jokavuotisia kutsuttavia ovat maakunnan kansanedustajat ja europarlamentaarikko. Heistä kansanedustaja Riitta Mäkinen (sd.) ja puoliso Jussi Kaarisalo ovat mukana ensimmäistä kertaa.

Myös Jyväskylässä työskentelevä Ilmavoimien komentaja Sampo Eskelinen osallistuu juhlaan puolisoineen.

Keskisuomalainen seuraa heidän ja monen muun Keski-Suomeen liittyvän juhlijan itsenäisyyspäivää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .