Onnistuneita terveyskioskeja halutaan koko maahan

Pirkanmaalla on saatu hyviä kokemuksia terveyskioskista.

Kauppakeskuksessa Ylöjärvellä toimii Suomen ensimmäinen terveyskioski, joka on asiakkaalle maksuton hoito- ja neuvontapiste. Kioskiin ei tarvita ajanvarausta.

Tänään avattiin terveyskioski Kotkaan. Syyskuun lopussa avataan Lahteen toinen kioski. Ensimmäinen tuli jo viime vuonna.

Terveyskioskien alullepanija on Itsenäisyyden Juhlarahasto Sitra, joka tavoittelee maahan viittäkymmentä uutta kioskia vuoden 2013 loppuun mennessä. Terveyskioskien perustamisesta ja rahoittamisesta vastaavat kunnat.

Tampereen yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan Ylöjärven terveyskioski on suosittu ja kustannustehokas. Kioskissa oli käyntejä kahden vuoden aikana yli 16 000. Sen kustannukset jäivät alle 250 000 euroon.

Terveyskioski on matalan kynnyksen paikka, jossa voi käydä kauppareissun ohessa. Ylöjärveläiset antoivat terveydenhoitajan palveluille arvosanan 9,3.

Yliopiston tutkimuksen mukaan terveydenhoidon tuottavuus voi lisääntyä, kun rutiinihoitoja keskitetään kioskeihin ja vaikeita toimenpiteitä terveyskeskuksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vaalivalitusten kirjoa: Tarkistuslaskennassa paikkansa menettänyt vaatii uutta ääntenlaskentaa – 300 kilometriä Ranskassa äänestämään matkustanut suomalainen koki pettymyksen

Yön uutiskooste: Huumetynnyrijutun tuomio, Trump kritisoi Japania, Venezuelan presidentin väitetty salamurhayritys

Jyväskylään valmistuu syksyllä yksi uusi frisbeegolfrata ja toinenkin on kartoitusvaiheessa – nykyinen kapasiteetti on äärirajoilla edelleen kasvavan suosion takia

Tältä näyttää Jyväskylän Tuomiojärvellä sijaitseva Lehtisaari kolme vuotta tulipalon jälkeen – Katso tuoreet kuvat "kaupunkilaisten kesämökistä"

Seitsemän prosenttia homoaviopareista vihitty kirkollisesti – Tutkijat pitävät osuutta isona: "Jokainen vihkiminen vastoin ohjeistusta"

Oliko Jari Aarnio huumeita Suomeen järjestellyt Pasilan mies? Hovioikeus antaa tuomionsa tänään aamupäivällä

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.