Oopperaa ja illallista Sumiaisten La Kalan tyyliin – katso kuvasarja

Sumiaisissa nautittiin hengen ja ruumiin ravinnosta lauantaina, kun kirkossa kuultiin ensin mestaribaritoni John Morganin konsertti ja sen jälkeen herkuteltiin ooppera-illallinen. Tapahtuma oli osa Jyväkylän Kesää, mutta paikallisin La Kala -oopperan voimin rakennettu.

La Kala on omintakeinen, Sumiaisten luonnonkauniissa ympäristössä sijaitseva ooppera, joka kutsui John Morganin konsertoimaan. Voimakkaasta ja tummasävyisestä Verdi-äänestään tunnettu Morgan esiintyy säännöllisesti muun muassa Lontoon Royal Opera Housessa ja Covent Gardenissa. Morgan on tehnyt lukemattomia oopperarooleja.

Morgan on myös kysytty laulunopettaja, ja hän piti Sumiaisissa laulun mestarikurssin sekä kaikille avoimen oopperakuorotyöpajan. Mestarikurssin huipentumana kurssilaiset pääsivät esiintymään Morganin konsertissa.

Konsertin jälkeen oli vuorossa kolmen ruokalajin elämyksellinen Kesäillan Oopperaillallinen. Sen taituroi Mikael Nygård Strömsö-ohjelmasta. Jokainen konsertin musiikillisia teemoja myötäilevä ruokalaji esiteltiin musiikkinumero-fanfaarilla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .