Opettajien huono olo lisää oppilaiden sairastamista

Opettajien huono työilmapiiri vaikuttaa myös oppilaiden vointiin. Tuoreen tutkimuksen mukaan huono ilmapiiri voi näkyä myös oppilaiden masennusoireiluna, päänsärkyinä ja niska-hartiavaivoina. Jos opettajat tuntevat, ettei heitä kuunnella, sama olo on herkästi myös oppilailla.

Opettajien huono vointi lisää myös oppilaiden pinnaamista.

Jos koulun työntekijöistä moni polttaa, myös oppilaiden tupakointi on yleisempää. Kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisista tytöistä kolmannes polttaa tupakkaa. Pojista tupakka maistuu joka neljännelle. Tupakkaa polttavista nuorista yli puolet sauhuttelee myös koulun alueella tai sen vieressä. Suuri enemmistö koululaisista on nähnyt henkilökunnan polttavan tupakkaa koulun alueella.

Työterveyslaitoksen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksessa oli mukana yli 24 000 nuorta 136 koulusta. Myös opettajia haastateltiin tutkimukseen työilmapiiristä ja terveyskäyttäytymisestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän keskustaan tulossa iso kulttuuriuudistus: "Käänteentekevin sitten Kävelykadun perustamisen"

Kalat saavat odottaa: Vesilain uudistus ei räjäytä patoja vielä vuosiin – Ministerin mukaan uudistus "ei ole helppo harjoitus"

Hovioikeus käsittelee viimeistä syytettä isossa jengijutussa, jota tutkitaan yhä KRP:ssä – kokonaisuus poiki United Brotherhoodin lakkauttamiseen tähtäävän kanteen

EIT:ltä tulossa ratkaisu tapauksessa, jossa mies tapettiin Irakissa – palauttiko Suomi miehen Irakiin väärin perustein?

Valtio-omistaja syynää tänään Postin vuokratyövoiman käyttöä

Uusia kutsuja Linnan juhliin: "Melkoisesti säikähdin"

Asukkaan ripeä toiminta pelasti keittiön vaurioilta, kun astianpesukone syttyi palamaan – tietäisitkö sinä, mitä vastaavassa tilanteessa pitää tehdä?

Jyväskylä isännöi Ahtisaari-päiviä ensimmäistä kertaa – torstaina KSML.fi:ssä suora lähetys Arto Nybergin vetämästä keskustelutilaisuudesta

Helsingin apulaispormestari Razmyar luottaa EM-kisapaikan juhlijoiden ymmärrykseen – Manta-patsasta ei aidata kiipeilijöiden varalta

Saamelaisten totuus- ja sovintokomission perustaminen etenee

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.