Opiskelijoille apua lukemiseen ja rentoutumiseen – Jyväskylän yliopisto tuo kaverikoirat kampukselle ensimmäisenä Suomessa

Koiria on käytetty kaveri- ja lukukoirina esimerkiksi kouluissa ja kirjastoissa. Jyväskylän yliopisto tuo kaveri- ja lukukoirat nyt myös yliopiston kampukselle.

Kennelliiton soveltuvuustestit läpäisseet kaveri- ja lukukoirat ovat Suomessa täysin uudenlainen toimintamuoto, sillä yliopistoissa kaverikoiria ei ole Suomessa vielä aiemmin ollut.

Jyväskylän yliopiston Mattilanniemen kampukselle on varattu tila MaA104 koiria ja koiraihmisiä varten. Tila on auki tiettyinä aukioloaikoina. Tilassa vietetään avoimien ovien päivää tiistaina 15. ja keskiviikkona 16. toukokuuta kello 15–17.

Sparraaja eri tilanteisiin

Koiratoiminnalla halutaan vähentää opiskelijoiden stressiä ja auttaa heitä opinnoissaan. Koirasta opiskelija saa itselleen sparraajan eri tilanteisiin.

– Kampukselle tulevien koirien kanssa voi harjoitella vaikkapa opintoihin liittyvää esitystä, hankalia kielten äänteitä, tehdä keskittymistä vaativaa oppimistehtävää tai lukea tenttiin, kertoo Jyväskylän yliopiston kielikeskuksen johtaja Peppi Taalas yliopiston tiedotteessa.

Opiskeluun liittyvien harjoitusten ohella koirien kanssa saa tulla touhuamaan ja rentoutumaan.

Lisäksi lukukoiria tullaan käyttämään osana opetusta ainakin kielikeskuksen esiintymisvarmuuden ja japanin kielen kursseilla.

Kaveri- ja lukukoiratoiminnan tarkoituksena on tukea ja edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä sekä vähentää heidän kokemaansa stressiä.

– Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön tutkimuksen mukaan korkeakouluopiskelijoista joka kolmas kokee opintojen aiheuttamaa voimakasta stressiä ja esiintymistilanteet aiheuttavat monelle jännitystä, Taalas kuvailee.

Toiminnan vaikuttavuutta aletaan tutkia ensi syksynä yhdessä psykologian laitoksen kanssa.

Toiminnasta vastaavat Jyväskylän yliopiston kielikeskus ja Student Life yhteistyössä Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan ja Keski-Suomen Kaveri- ja lukukoirien kanssa. Kennelliitto tukee toimintaa ja seuraa kiinnostuksella sen toteutumista.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .