Oppositio antoi budjetista täyslaidallisen

Oppositio ryöpyttää ehkä jopa poikkeuksellisen kovasanaisesti hallitusta eduskunnassa meneillään olevassa valtion talousarvion palautekeskustelussa.

Keskustelun luonne näkyi jo ryhmäpuheenvuoroista. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner ei nähnyt mitään hyvää budjettiesityksessä.

- Hallitus jatkaa tasaverokehitystä ja kohdistaa verohelpotukset etupäässä suurituloisille ja pääomien omistajille. Veronmaksajien rahaa hallitus heittää ulkomaiden eurokriisiin kuin Kankkulan kaivoon, mutta Suomesta ja suomalaisista hallitus pitää huolta vain puhujapönttöjen sanahelinällä.

Keskustan Mika Lintilä antoi sanaisen säilän heilua. Hallituksen talouslinjasta hän sanoi, että mätä on mätä, eikä se siitä tervehdy, vaikka sitä kuinka pakastaisi.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) otti tyynnyttelevän asenteen, mutta sanoi, ettei tiennyt, olisiko pitänyt itkeä vai nauraa, kun hän kuunteli perussuomalaisten puheenvuoroa.

Aiemmin pidetyssä äänestyksessä hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 116-73.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kupanjoen kunnostus valmistuu ensi syksynä – Keuruulla tulviva joki esti työn viemisen loppuun marraskuussa

Jyväskyläläismies nosti 14 000 euron työttömyyspäivärahat, vaikka kävi töissä

Mies autoili päin punaisia keskiviikkoiltana Jyväskylässä – törmäsi suojatiellä kahteen pyöräilijään, molemmat sairaalaan

Isojen kuntosaliketjujen asiakasturvallisuudessa puutteita – "Onnettomuuskirjanpito on olematonta"

Vuoden turhake on korjauskelvoton elektroniikka – erityishaukkuja saavat älypuhelimet

Nelostie aiotaan nostaa penkereelle Vaajakoskella – ely-keskuksen mukaan melutaso ei kuitenkaan nouse

Yön uutiskooste: Haavisto selvittää keskustan eduskuntaryhmälle al-Hol-asiaa, yli 70 kuoli iskussa Nigerissä, naisjohtajien määrä suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa ennätykseen

Verohallinnon kysely: Lähes kaikki suomalaiset maksavat veronsa tunnollisesti ajallaan ja ylpeinä

Jyväskylän seurakunta leikkasi naispappeja syrjivien avustuksia: "Ei voi ajatella, että jos syrjitään ihan vähän, se on ok"

Lännen Media: Vankilavirkailijat ovat joutuneet poikkeuksellisen monen väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi – taustalla saattaa olla liivijengi United Brotherhood

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.