Oppositio kritisoi sote-päätöstä: Lisää hallintohimmeleitä

Oppositio kritisoi kovasanaisesti hallituksen sote-päätöstä.  SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi Ylelle, että sote-kiista kertoo hallituksen vakavammasta luottamuspulasta.

– En usko, että mikään hallitus olisi kaatunut siihen, kuinka monta sote-aluetta Suomessa on. Kyllä tämä kielii vakavammasta luottamuspulasta.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö sanoo Twitterissä, että sote-sovussa yhdistyvät kokoomuksen ja keskustan huonot ideat. Kansanedustaja Jyrki Kasvi (vihr.) sanoo, että hallintohimmeleiden purkamisen sijaan hallitus loi kaksi uutta hallintoporrasta.

Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) kuvasi päätöstä huonon näytelmän huonoksi tulokseksi.

Hallitus sopi viime yönä, että sote-palveluita järjestetään 15 alueen puitteissa. Itsehallintoalueita perustetaan 18. Osana uudistusta säädetään valinnanvapauslainsäädäntö, joka mahdollistaa palveluiden valitsemisen julkiselta, yksityiseltä tai kolmannen sektorin tuottajalta.

Myös vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen kuvailee olevansa todella pettynyt sote-ratkaisuun. Hän sanoo, että keskustan tavoite oli sote-alueiden suuri lukumäärä ja kokoomuksen tavoite yksityistäminen.

– Miten mallissa on huolehdittu siitä, että yksityiset palveluntuottajat maksavat veronsa Suomeen ja että palvelut eivät keskity rikkaiden alueille, hän kysyy tiedotteessa.

Uusimmat

Kotimaa

Neljä autoa peräänajokolarissa Nelostiellä Viitasaaren keskustan kohdalla – pohjoiseen menevä ajokaista suljettiin onnettomuuden vuoksi

Muuramen kunta yrittää herättää Riihivuoren laskettelukeskuksen henkiin: aloitti rinneyrittäjän etsinnän

Mies raiskasi 14-vuotiaan toistuvasti, tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen

Täydennystä viinitarjoiluun voi hakea vielä lauantaina – katso pääsiäisen muistilista aukioloista ja joukkoliikenteen aikatauluista

Karstulan kunnanjohtajakandidaattien joukossa on mediakohun pyörteisiin joutunut ex-kansanedustaja ja entisiä kunnanjohtajia – katso kaikkien 17 hakijan nimet

Pellit kolisivat peräänajossa Jyväskylän Rantaväylällä – autot selvisivät pienin vaurioin

Kevään lämpöennätys rikki: Kemiönsaaressa kuroteltiin kohti 20 asteen rajaa

Useita kansanedustajia on ehdolla EU-vaaleissa – moni heistä ei tiedä, lähtisikö Brysseliin oikeasti

Keskikesän Saunamaakuntaviikko kerää löylyttelyn ystävät yhteen – luvassa kaikkea aina turvesaunasta, saunamaratoniin ja Saunanlämmityksen MM-kisoihin

Timo Soini sanoo jättävänsä politiikan – "Astun Senaatintorille vapaana miehenä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.