Oppositio mittauttaa hallituksen luottamuksen raideliikenteestä

Oppositio on jättänyt hallitukselle välikysymyksen valtion omistajanohjauspolitiikasta ja raideliikenteestä.

Eduskunnan oppositioryhmät jättivät hallitukselle keskiviikkona välikysymyksen raideliikenteestä ja valtion omistajaohjauspolitiikasta. Oppositio mittauttaa hallituksen luottamuksen, koska se ei mielestään ole saanut hallitukselta riittäviä vastauksia Suomen raideliikenteen tulevaisuudesta ja valtionyhtiö VR:n omistajaohjauksesta.

Välikysymyksen allekirjoitti 71 kansanedustajaa SDP:stä, perussuomalaisista, vihreistä, vasemmistoliitosta, RKP:stä ja kristillisdemokraateista.

Välikysymyksen ensimmäisen allekirjoittajan Harry Wallinin (sd.) mukaan allekirjoittajat eivät luota hallituksen valitsemaan toimintatapaan raideliikenteen avaamisessa kilpailulle.

– Julkisuudessa esitettyjen selvitysten perusteella valittu VR:n pilkkomismalli johtaisi yhtiön arvon romahdukseen ja sen osingonmaksukyvyn heikkenemiseen. Yhtiön kyky toteuttaa tehtävää, jota varten se on olemassa, heikkenisi nykyisestä. Valtion omistajaintressin näkökulmasta tämä on kyseenalaista, Wallin sanoi eduskunnassa.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) vastaa välikysymykseen 10. lokakuuta eduskunnassa. Paikalla on tuolloin myös elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.).

Hallituksen luottamuksesta äänestetään 11. lokakuuta. Tällä vaalikaudella on nyt jätetty 11 välikysymystä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.