Oriolan lääketoimitusten ongelmat jatkuvat – yli kaksi kolmasosaa pystytty toimittamaan perille

Kriittiset lääkkeet, kuten sydän- ja syöpälääkkeet, on pyritty viemään apteekeille ja sairaaloille hätätoimituksina.

Lääketukkukauppa Oriolan lääketoimitusten ongelmat jatkuvat myös tänään, mutta tilanne on parempi kuin eilen. Oriola Finlandin toimitusjohtajan Kimmo Virtasen mukaan ongelma oli eilen vaikein Pohjois-Suomessa, mutta tänään alueellisia eroja ei pitäisi enää esiintyä.

– Tänäänkin toimituksissa voi olla jonkin verran viivästyksiä ja puutteita, mutta oleellisesti vähemmän kuin eilen. Viikonloppuun mennessä pääsemme lääkkeiden osalta normaalitilanteeseen.

Oriola toimittaa vuorokaudessa jopa puoli miljoonaa lääkepakkausta apteekeille ja sairaaloille. Virtasen mukaan lääkkeistä on pystytty ongelmista huolimatta toimittamaan koko ajan yli kaksi kolmasosaa ja toimittamattomien osuus pienenee jatkuvasti.

Toimitusongelma koskee Virtasen mukaan tasaisesti kaikkia lääkkeitä, mutta kriittiset lääkkeet, kuten sydän- ja syöpälääkkeet, on pyritty viemään apteekeille ja sairaaloille hätätoimituksina.

– Jos sellainen on meillä ollut tiedossa, olemme toimittaneet nämä asiakkaalle vaikka paketti kerrallaan.

Häiriöt toimituksissa alkoivat maanantaina, kun uusi tekninen toiminnanohjausjärjestelmä otettiin käyttöön. Virtasen mukaan järjestelmä sinänsä toimii.

– Järjestelmän ylösajo vain kestää jonkin aikaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

"Jos Oriola ei pian saa lääketoimituksiaan toimimaan, olemme ongelmissa"

Apteekkariliitto: Harvinaiset lääkkeet ongelma – potilaiden hoito voi vaaraantua

Lääkealaa valvova Fimea pitää Oriolan tilannetta hyvin vakavana