Orpo: "Emme saa tyytyä siihen, että Suomi jakautuu"

Kokoomuksen ministeriryhmän kesäkokous alkoi Jyväskylässä.

Työllisyys ja tasa-arvoiset mahdollisuudet hyvinvointiin nousivat keskeisiksi ajatuksiksi, kun kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo piti linjapuheen puolueensa ministeriryhmän kesäkokouksessa maanantaina Jyväskylän Säynätsalossa.

– Emme saa hyväksyä sitä, että pitkäaikaistyöttömällä ei ole toivoa saada työtä. Emme saa tyytyä siihen, että eriarvoisuuskehitys jatkuu ja Suomi jakautuu, Orpo sanoi.

– On tärkeää, että mahdollisuuksien tasa-arvo toteutuu. Tulevissa päätöksissä pitää erityisesti kiinnittää huomio siihen, mikä on heikoimmassa asemassa olevien tilanne.

Orpo esitteli viime viikolla valtiovarainministerinä budjettiesityksen, jossa tärkeimmäksi tavoitteeksi oli nostettu työllisyysasteen nousu. Myös puheessaan hän painotti, että korkea työllisyys on edellytys hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseen.

– Korkea työllisyysaste ja tasa-arvoinen hyvinvointiyhteiskunta käyvät käsi kädessä. Ilman korkeaa työllisyysastetta ei ole hyvinvointia.

Ministeriryhmän kesäkokous jatkuu Jyväskylässä maanantain ajan. Iltapäivällä ja illalla ministerit tapaavat ihmisiä kansalaistapahtumissa ja yritysvierailuilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kaikkonen: Päivähoitomaksujen korotus olisi hyvä välttää

Grahn-Laasonen päivähoitomaksujen suunnasta: Kaikki vaihtoehdot ovat auki

Orpo päivähoitomaksuista: Alentamisen suunta järkevämpi

Kokoomuksen ministerit ja muut kärkipoliitikot pitävät tänään kokousta Jyväskylässä