Orpo: Kaikki hallituksessa nyt "hyvällä mielellä"

Kokoomuksen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Petteri Orpon mukaan kaikki kolme hallituspuoluetta ovat nyt hallituksessa "hyvällä mielellä".

Orpon mukaan hallituspuolueiden puheenjohtajat sopivat tänään pitämässään kokouksessa, että hallitus keskittyy nyt hallitusohjelman toteuttamiseen.

Hallituspuolueiden puheenjohtajat kokoontuivat tänään keskustelemaan keskinäisestä luottamuksesta ja pelisäännöistä kansanedustaja Kaj Turusen (kok.) viimeviikkoisen loikkauksen jälkeen.

– Sovimme että työ jatkuu. Meillä on isoja asioita edessä, Orpo sanoi toimittajille eduskunnassa trion tapaamisen jälkeen.

– Me kävimme asiat läpi ja olemme kaikki hyvällä mielellä – sillä mielellä, että hallitusohjelmaa täytyy panna toteen. Siihen keskitytään nyt.

Sinisten syytöksiä siitä, että kokoomus haluaisi tahallaan kaataa sote-uudistuksen Orpo piti tuulesta temmattuina.

– Tällaisessa ajattelussa ei ole mitään perää, Orpo sanoi.

Orpon mukaan hänen tarkoituksenaan oli informoida sinisten puheenjohtajaa Sampo Terhoa ja pääministeri Juha Sipilää (kesk.) etukäteen Turusen siirtymisestä kokoomukseen. Asia ehti kuitenkin päästä julkisuuteen ennen kuin Orpo ehti olla yhteydessä Terhoon ja Sipilään.

– Päivä ei mennyt parhaalla mahdollisella tavalla, Orpo myönsi.

"Kokoomus ei kalastele"

Orpo kiisti jälleen sinisten väitteet, että kokoomus olisi kalastellut sinisten kansanedustajia loikkaamaan kokoomuksen riveihin.

– Kokoomus ei kosiskele eikä pyytele ketään mistään muista puolueista.

Orpon mukaan uusia loikkauksia ei ole näköpiirissä eikä keskusteluja sellaisista ole käynnissä.

Hallitus on Orpon mukaan toimintakykyinen. Hän kehui hallituksen huhtikuista kehysriiheä ja sen linjauksia työllisyyden ja talouskasvun eteenpäinviemiseksi.

– Näissä meillä kyllä riittää tekemistä. Koitetaan nyt jättää tämä muu kohina vähän vähemmälle.