Oikoluku petti - ensi vuoden kalenteriin jäi kiusallinen moka: Katso kuva!

Suomen ortodoksisen kirkon viralliseen kirkkokalenteriin 2016 on päässyt virhe, jonka takia koko vuoden viikkojen numerointi on väärin. Kalenterin ensimmäinen viikko on merkitty viikoksi numero 1, vaikka vuosi 2016 alkaa viikolla 53.

Taskukokoinen kirkkokalenteri on tärkeä käsikirja erityisesti kirkon työntekijöille ja palvelijoille, koska kalenteri sisältää muun muassa päivittäiset ohjeet jumalanpalveluselämälle, päivittäin muisteltavien pyhien nimet sekä nimipäivät.

Suomenkielistä kirkkokalenteria on painettu jo 122 vuotta, ja nykyään sen painos on 4?000 kappaletta. Ortodoksisen kirkon tiedottajan Maria Hattusen mukaan uusintapainoksen ottamista virheen takia ei ole harkittu, mutta kirkko on tiedottanut jäsenistölle virheestä ja kehottaa korjaamaan viikot kohdalleen. Hattusen mukaan virhe on jäänyt huomaamatta kalenterin oikolukuvaiheessa.

Viikko 53 esiintyy kalenterissa 5–6 vuoden välein, ja viimeksi se oli vuonna 2009. Se lisätään vanhan vuoden jatkoksi aina silloin, kun uudenvuodenpäivän sisältävään viikkoon kuuluu enemmän vanhan kuin uuden vuoden päiviä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.