Osa Pupuhuhdan kerrostalopalon asukkaista halusi tilapäisen majoituksen

Jyväskylän Pupuhuhdassa kerrostaloasunnossa syttynyt tulipalo on saatu sammutettua.  Palo syttyi kuusikerroksisen kerrostalon kolmannessa kerroksessa sijaitsevassa kaksiossa sunnuntaina alkuillasta.

Asunnossa ei ollut palon syttymishetkellä ketään sisällä. Tulipalo ei ehtinyt levitä muualle, mutta asunnosta levisi savua kerrostalon rappukäytävään ja muihin asuntoihin.
Kukaan ei loukkaantunut palossa, mutta kaksi savulle altistunutta henkilöä vietiin Keski-Suomen keskussairaalaan tarkastettavaksi. Lisäksi viisi asukasta kävi tarkastettavana paikalle saapuneessa ambulanssissa.

Päivystävän palomestarin Tomi Jousmäen mukaan tulipalo jätti kaksioon mittavat vahingot. Palon epäillään syttyneen asunnon eteisessä, mutta syttymisen tarkkaa syytä ei vielä tiedetä. Poliisi selvittää syttymissyytä.

– Savu ja kuumuus ovat tuhonneet asunnon kyllä kokonaan, Jousmäki totesi.

Savun ja lämmön aiheuttamia vahinkoja syntyi myös muualle kerrostalon asuntoihin ja yleisiin tiloihin, kuten rappukäytävään.

– Savua ja nokea on rappukäytävässä. Lisäksi muutaman asunnon ovi vaurioitui lämmön seurauksena. Eli ainakin asuntojen ovia on vaihdettava ja pintoja on siivottava. Merkittävät saneeraukset on joka tapauksessa tulossa, Jousmäki kertoi.

Pupuhuhdantiellä sijaitsevassa Jyväskylän Vuokra-asuntojen (JVA) kerrostalossa on kaikkiaan 30 asuntoa.

– Puolenkymmentä kerrostalon asukasta ei halunnut jäädä omaan asuntoon. He järjestivät tilapäismajoituksen itse joko sukulaisten tai tuttavien luota. Lisäksi ainakin yhdelle asukkaalle tilapäismajoitus järjestetään SPR:n kriisipäivystyksen kautta, Jousmäki sanoi.

– Rappukäytävä on aika siivottomassa kunnossa, mutta joillekin oli varmasti henkisesti helpompaa lähteä muualle ainakin vähäksi aikaa, Jousmäki sanoi.

Sen sijaan pidempiaikaisemman majoituksen tarvitsee asukas, jonka asunnossa tulipalo syttyi.

– Hän järjesti alkuun itse majoituksen, mutta ilmeisesti JVA hoitaa hänelle tilapäisasunnon.

Pelastuslaitos sai hälytyksen kerrostaloasunnon palosta sunnuntaina kello 18.16. Palomestari Tomi Jousmäen mukaan useat asukkaat ilmoittivat asiasta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .