Osa Putkosen listalle nimetyistä kieltäytyy keskustelutilaisuudesta

Osa perussuomalaisten puoluetoimiston työntekijän Matti Putkosen nimilistalle valituista on vastannut kieltäytyvänsä keskustelutilaisuudesta Putkosen ja kansanedustaja Olli Immosen (ps.) kanssa. Putkonen kutsui 13 henkilöä perussuomalaisten puoluetoimistolle. Hän syytti listaamiaan henkilöitä puolueen "panettelusta ja solvaamisesta".

Seitsemän listalle nimettyä henkilöä sanoo, että kieltäytymiselle on kaksi syytä. He sanovat yhä haluavansa saada puolueen puheenjohtajalta Timo Soinilta vastauksen, miten hän suhtautuu Olli Immosen esiintymisiin, kirjoitusten sisältöihin ja niiden edustamaan aatemaailmaan. He myös pitävät tärkeänä, että keskustelu rasismista pysyy julkisena.

Heidän mukaansa kritiikki ja vastustus rasistisia lausuntoja kohtaan eivät ole vihapuhetta tai kiihkoa, vaan osa suomalaista demokraattista poliittista kulttuuria. Heidän mukaansa Soinin ja perussuomalaisten puoluejohdon pitäisi käydä keskustelua julkisesti.

Kutsusta perussuomalaisten puoluetoimistolle kieltäytyivät yhteisessä kannanotossaan kansanedustajat Li Andersson (vas.), Eero Heinäluoma (sd.), Erkki Tuomioja (sd.), Tytti Tuppurainen (sd.), sekä vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö, professori Jan Sundberg ja Demokraatin päätoimittaja Antti Vuorenrinne.