Osa saattaa jäädä ilman sähköjä yöksi – Kriittisin tilanne Päijät-Hämeessä

Antti-myrskyn aiheuttamia sähkökatkoja oli Keski-Suomessa perjantai-iltana kello 22.30 aikaan reilut 300. Verkon käytön suunnittelupäällikkö Heikki Paananen sanoi, ettei kaikille asiakkaille sähköjä välttämättä saada palautettua yön aikana.

– Kriittisin tilanne on tällä hetkellä itäisessä Päijät-Hämeessä. Teemme porrastetusti töitä yön aikana, mutta mikäli isompia vaurioita paljastuu, niin voi olla, ettei kaikkiin talouksiin saada sähköjä yöllä, Paananen sanoo.

Hänen mukaansa sähköt saadaan palautettua viimeistään lauantaiaamun aikana.

Keski-Suomessa oli pahimmillaan vailla sähköä muutamia tuhansia talouksia. Kello 22.30 aikaan Elenian verkkoalueella sähköttä oli talouksia Jämsässä, Kuhmoisissa, Laukaassa, Kannonkoskella, Saarijärvellä ja Äänekoskella. Suur-Savon Sähkö oli saanut iltaan mennessä sähköt palautettua Keski-Suomen asiakkailleen.

Tilanne normalisoituu viikonloppuna

Myrsky työllisti Keski-Suomen pelastuslaitosta parin kymmenen tehtävän verran. Suuremmilta vahingoilta vältyttiin ja vahingontorjuntatehtävät oli lähinnä yksittäisiä puiden kaatumisia akselilla Viitasaari–Keuruu.

Keski-Suomen maakunnan päällikköpäivystäjän mukaan kriittisiä hetkiä ei ollut eikä hälytysvalmiutta tarvinnut nosta missään vaiheessa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan tilanne tuulen osalta normalisoituu lauantaina ja sunnuntaina. Meteorologi Eero Ojalan mukaan Keski-Suomeen on odotettavissa kahden, kolmen sentin paksuinen lumipeite viikonlopun aikana.

– Pakkanen kiristyy kun tuulikin heikkenee, toisaalta vaikutusta ei juuri huomaa, sillä kova tuuli voimistaa kylmän tunnetta.

Ajokelin voi Ojalan mukaan luokitella vuoden aikaan nähden normaaliksi, eli kehnoksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .