Ostoskeskus roihusi Jyväskylässä – paksu savu levisi lähialueille

Muutaman liikkeen ostoskeskus vaurioitui tulipalossa Jyväskylän Palokassa perjantaina. Liikkeet olivat auki palon syttyessä, mutta yksikerroksinen rakennus saatiin nopeasti tyhjennettyä ihmisistä, eikä kukaan loukkaantunut.

Pelastuslaitoksen mukaan 1 600-neliöinen rakennus kärsi mittavia vahinkoja. Tuli tuhosi rakennuksen kattorakenteet ja osittain yhden sen takanurkan. Lisäksi koko rakennukselle aiheutui savu- ja vesivaurioita. Rakennusta myös paikoin purettiin sammutustöiden vuoksi.

– Vaikka palo ei tuonne rakennuksen sisätiloihin varsinaisesti päässytkään, niin kyllä siinä taisi tuhoutua koko tuo talo, arvioi päivystävä päällikkö Tapio Viitanen Keski-Suomen pelastuslaitokselta.

Ostoskeskuksessa on toiminut ainakin K-Market Jälkkäri, R-kioski, parturiliike ja pizzeria. K-Marketin kauppias Samuli Koskinen kertoi, että palo alkoi hitaasti rakennuksen ulkopuolelta, josta se levisi myymälään ja sytytti katon välitilan tuleen. Myymälä saatiin kuitenkin evakuoitua.

Pelastuslaitoksen tietojen mukaan ostoskeskuksen evakuointiin ei liittynyt ongelmia, vaan sen on kerrottu tapahtuneen hyvin nopeasti.

Pelastuslaitos varoitti savusta

Palon syttymissyy ei vielä perjantai-iltana ollut varmistunut, mutta palon uskotaan saaneen alkunsa rakennuksen ulkopuolelta. Pelastuslaitoksen mukaan rakennuksen edessä on ollut siirreltävä kalanpaistopiste, jonka on alustavasti epäilty voivan liittyä asiaan.

Tulipalosta aiheutui sankkaa savua, minkä vuoksi pelastuslaitos pyysi sulkemaan ikkunat ja ilmanvaihdon sekä välttämään liikkumista alueella. Myös Palokan aluekirjasto suljettiin. Lisäksi poliisi tyhjensi savun vuoksi viisikerroksisen kerrostalon asukkaista, jotka ohjattiin seuraamaan tilannetta läheiselle koululle ja lähikerrostalon yhteistiloihin. Asukkaat pääsivät palaamaan koteihinsa jo illalla.

Hätäkeskus sai palosta hälytyksen puoli kahdentoista jälkeen aamupäivällä. Palopaikka sijaitsee Palokan keskustassa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .