Oulun Ammoniakkivuoto saatu hallintaan

Ammoniakkivuoto Oulun Limingantullissa on saatu hallintaan. Pelastusviranomaiset ovat aloittaneet jälkitoimet ja Kotivaran tehtaan tilojen tuulettamisen.

Ammoniakkivuoto ei aiheuta enää vaaraa ympäristölle. Suurehko vuoto alkoi Kotivaran tehtaassa iltapäivällä puoli kolmen aikaan. Kukaan tehtaan työntekijöistä ei altistunut ammoniakille. Vuodon vuoksi poliisi eristi alueen.

Ammoniakkivuoto alkoi lihajalostetuotteita valmistavan tehtaan tiloissa puoli kolmen aikaan. Tehtaalla työvuorossa olleet kymmenen työntekijää poistuivat tehtaan tiloista välittömästi. Kotivaran toimitusjohtajan Markku Lampelan mukaan kukaan ei altistunut ammoniakille.

– Työntekijöitä on tarkkailtu siitä asti, kun he ovat poistuneet tehtaasta. Kenelläkään ei ole mitään hätää, Lampela sanoo.

Pelastuslaitoksen mukaan ammoniakkivuoto on suurehko. Pelastuslaitoksen kemikaalisukeltajat ovat tehtaassa poistamassa ammoniakkia. Paikalla on kaikkiaan kuusi pelastusyksikköä.

Kotivaran tehtaalla ammoniakkia käytetään tilojen kylmentämiseen. Tehdasrakennus on rakennettu 1960-1970-luvulla. Viimeisin saneeraus on tehty 90-luvulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Terrorismirikosten lainsäädäntö kammataan läpi – sitä verrataan muihin eurooppalaisiin maihin

THL: Koronaviruksen tartuntariski on suurentunut useilla alueilla – toimi näin, jos saat äkillisiä oireita

Yksi kuoli liikenneonnettomuudessa Porissa – rekka törmäsi henkilöauton perään, turmassa osallisena myös toinen rekka

Fasismin ihannointi sulkee perussuomalaiset nuoret muiden nuorisojärjestöjen yhteistyöstä

Nuori mies potkaisi vieraasta autosta sivupeilin rikki ja löi nyrkillä sivulasiin Keuruulla

Star Warsin uudet suunnitelmat julkaistiin – seuraavaksi kerrotaan tarinoita Jedien kulta-ajoilta

Yritykset tukivat liikkumista viime vuonna keskimäärin 230 eurolla työntekijää kohti – "Kuntobonukset eivät saa johtaa epätasa-arvon tunteisiin työyhteisöissä"

Poliisi tapasi maanantai-iltana useita ajo-oikeudettomia kuskeja Jyväskylässä ja Äänekoskella

Syyttäjä: Häkkäsen ex-avustaja palautti kahdelta yrittäjältä saamansa rahat vasta poliisitutkinnan alettua – puolustuksen mukaan kyse vanhojen lainojen maksamisesta

Sosiaali- ja terveysministeriö varautuu koronaviruksen vuoksi – asetti työryhmän torjuntatoimien suunnitteluun ja johtamiseen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.