Oulun Ammoniakkivuoto saatu hallintaan

Ammoniakkivuoto Oulun Limingantullissa on saatu hallintaan. Pelastusviranomaiset ovat aloittaneet jälkitoimet ja Kotivaran tehtaan tilojen tuulettamisen.

Ammoniakkivuoto ei aiheuta enää vaaraa ympäristölle. Suurehko vuoto alkoi Kotivaran tehtaassa iltapäivällä puoli kolmen aikaan. Kukaan tehtaan työntekijöistä ei altistunut ammoniakille. Vuodon vuoksi poliisi eristi alueen.

Ammoniakkivuoto alkoi lihajalostetuotteita valmistavan tehtaan tiloissa puoli kolmen aikaan. Tehtaalla työvuorossa olleet kymmenen työntekijää poistuivat tehtaan tiloista välittömästi. Kotivaran toimitusjohtajan Markku Lampelan mukaan kukaan ei altistunut ammoniakille.

– Työntekijöitä on tarkkailtu siitä asti, kun he ovat poistuneet tehtaasta. Kenelläkään ei ole mitään hätää, Lampela sanoo.

Pelastuslaitoksen mukaan ammoniakkivuoto on suurehko. Pelastuslaitoksen kemikaalisukeltajat ovat tehtaassa poistamassa ammoniakkia. Paikalla on kaikkiaan kuusi pelastusyksikköä.

Kotivaran tehtaalla ammoniakkia käytetään tilojen kylmentämiseen. Tehdasrakennus on rakennettu 1960-1970-luvulla. Viimeisin saneeraus on tehty 90-luvulla.