Pääministeri Juha Sipilä huojentui perustuslakivaliokunnan sote-lausunnosta

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo olevansa huojentunut siitä, että perustuslakivaliokunnan vaatimat muutoksen sote-uudistuksen valinnanvapauslakiin voidaan tehdä eduskunnassa. Perustuslakivaliokunta vaati sote-lausunnossaan muutoksia uudistuksen aikatauluun ja maakuntien rahoitukseen, jotta uudistus olisi perustuslain mukainen.

Viime kesänä valinnanvapauslaki tyssäsi perustuslakivaliokuntaan, ja silloin ongelmat olivat niin perusteellisia, että hallitukselta vaadittiin uusi lakiesitys.

– Uudistuksen etenemisen näkökulmasta on huojentavaa, että muutokset voidaan tehdä osana eduskuntakäsittelyä – toisin kuin vuosi sitten. Ensivaikutelmana näyttää myös siltä, että valinnanvapaudelle ja maakuntien rahoituskehykselle näytetään vihreää valoa, Sipilä arvioi tiedotteessa.

Sipilä kiitteli perustuslakivaliokuntaa huolellisesta ja riippumattomasta työstä. Pääministerin mukaan hallitus tutustuu lähipäivinä perustuslakivaliokunnan lausuntoon huolellisesti.

– Vaaditut korjaukset valmistellaan ministeriöissä. Sen jälkeen ne toimitetaan eduskunnalle vastineena, Sipilä sanoi.

– Hallitus on erittäin sitoutunut viemään uudistuksen maaliin.

Sipilä huomautti myös, että soten maakunnallinen järjestämispohja sai perustuslakivaliokunnan hyväksynnän jo viime kesänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Perustuslakivaliokunta: sote-uudistuksen suurimmat ongelmat liittyvät valinnanvapauden aikatauluun ja rahoitukseen

Touko Aalto pitää perustuslakivaliokunnan sote-lausuntoa tyrmäävänä – "Hallituksen huonosti valmistelema esitys on perustuslain vastainen"