Pääministeri Juha Sipilä huojentui perustuslakivaliokunnan sote-lausunnosta

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo olevansa huojentunut siitä, että perustuslakivaliokunnan vaatimat muutoksen sote-uudistuksen valinnanvapauslakiin voidaan tehdä eduskunnassa. Perustuslakivaliokunta vaati sote-lausunnossaan muutoksia uudistuksen aikatauluun ja maakuntien rahoitukseen, jotta uudistus olisi perustuslain mukainen.

Viime kesänä valinnanvapauslaki tyssäsi perustuslakivaliokuntaan, ja silloin ongelmat olivat niin perusteellisia, että hallitukselta vaadittiin uusi lakiesitys.

– Uudistuksen etenemisen näkökulmasta on huojentavaa, että muutokset voidaan tehdä osana eduskuntakäsittelyä – toisin kuin vuosi sitten. Ensivaikutelmana näyttää myös siltä, että valinnanvapaudelle ja maakuntien rahoituskehykselle näytetään vihreää valoa, Sipilä arvioi tiedotteessa.

Sipilä kiitteli perustuslakivaliokuntaa huolellisesta ja riippumattomasta työstä. Pääministerin mukaan hallitus tutustuu lähipäivinä perustuslakivaliokunnan lausuntoon huolellisesti.

– Vaaditut korjaukset valmistellaan ministeriöissä. Sen jälkeen ne toimitetaan eduskunnalle vastineena, Sipilä sanoi.

– Hallitus on erittäin sitoutunut viemään uudistuksen maaliin.

Sipilä huomautti myös, että soten maakunnallinen järjestämispohja sai perustuslakivaliokunnan hyväksynnän jo viime kesänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Perustuslakivaliokunta: sote-uudistuksen suurimmat ongelmat liittyvät valinnanvapauden aikatauluun ja rahoitukseen

Touko Aalto pitää perustuslakivaliokunnan sote-lausuntoa tyrmäävänä – "Hallituksen huonosti valmistelema esitys on perustuslain vastainen"

Uusimmat

Kotimaa

Ullakkohuoneisto palaa Helsingin Eerikinkadulla – uhkaa levitä, henkilövahingoista ei tietoa

Kuvamysteeri vuodelta 1959 ratkesi: Tässä ovat "Make", "Lanza", "Leksa" ja "Siku" – katso myös nykynuorten vastaava poseeraus

Keski-Suomeen 12 karhunkaatolupaa – maakunnan karhukannaksi arvioidaan 120–145 mesikämmentä

Pakettiauton kuljettaja täräytti hiekkalastissa olevan kuorma-auton perään Ysitiellä – palokunta oli hetkessä paikalla

EU-parlamentin ympäristövaliokunnassa puhunut Hakkarainen vähätteli ihmisen vaikutusta ilmastonmuutokseen

Elsi Katainen EU-parlamentin maatalousvaliokunnan varapuheenjohtajaksi

IS: Äiti ja tytär löysivät Luonetjärven rantavedestä satoja patruunoita Tikkakoskella – Puolustusvoimat: patruunat ovat meidän, alkuperästä ei tietoa

Helsingin Hietalahdessa ammuttiin keskellä kirkasta päivää – silminnäkijät STT:lle: Kuului kolme laukausta ja raksavaatteisiin pukeutunut mies poistui aseen kanssa

Rekkakuskit avasivat autonsa ovet – katso, miten rekkamies sisustaa työpaikkansa

Epäilty rattijuoppo ajoi nokkakolarin marjanpoimijoiden pikkubussin kanssa Seinäjoella –  loukkaantuneista kaksi sai vakavia vammoja, ei enää välitöntä hengenvaaraa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.