Pääministeri Marin IS:lle: Huoltovarmuuskeskuksen johtaja ei enää nauti luottamustani

Pääministeri Sanna Marin kertoo Ilta-Sanomille, ettei Huoltovarmuuskeskuksen johtaja ei nauti enää hänen luottamustaan. Keskus on Marinin mukaan menetellyt väärin, kun ei selvittänyt riittävästi niiden tahojen taustoja, joiden kanssa asioi.

– Huoltovarmuuskeskus toimii työ- ja elinkeinoministeriön alaisuudessa ja työministeri Tuula Haatainen arvioi toimitusjohtajan aseman pyytämänsä selvityksen perusteella. Pääministerin luottamusta toimitusjohtaja ei enää nauti, Marin sanoo IS:lle.

Työministeri Haatainen (sd.) sanoo Twitterissä pyytäneensä HVK:n johdolta lisäselvitystä julkisudessa esillä olleista epäkohdista.

– Olen edellyttänyt selvitystä välittömästi. En ole tyytyväinen siihen tietoon, mitä on tähän mennessä johdon toimesta annettu, Haatainen tviittaa.

 

Huoltovarmuuskeskus tilasi Kiinasta suojavarusteita pikavippiyhtiöitä pyörittäneeltä liikemieheltä Onni Sarmasteelta ja kauneusalan yrittäjältä Tiina Jylhältä ja asiasta on noussut julkisuudessa ennennäkemätön sotku.

Molempien taustoista on noussut esiin hämäriä seikkoja, mikä on herättänyt kysymyksiä, miksi Huoltovarmuuskeskus on hieronut kauppoja heidän kanssaan. Huoltovarmuuskeskuksen johtaja Tomi Lounema kertoi eilen kauppojen yhteissummaksi 10 miljoonaa euroa. Louneman mukaan suojavarustetilausten tiukka aikataulu aiheutti sen, ettei yrittäjien taustoja tarkistettu.

Lounema myöntää, että HVK ei ole tarkastanut yhteistyökumppanien taustoja riittävän huolellisesti.

Lue myös: HS: Tiina Jylhän kauneusklinikka markkinoi suojamaskeja väärennetyllä sertifikaatilla
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

HS: Tiina Jylhän kauneusklinikka markkinoi suojamaskeja väärennetyllä sertifikaatilla

Huoltovarmuuskeskus hankkinut suojavarusteita kymmenien miljoonien edestä – lisävarusteita saapumassa ensi viikolla

SK: Valtion hengityssuojainkauppaan kietoutuu melkoinen soppa – kauneusyrittäjä Tiina Jylhä riitelee miljoonakaupasta ulosottovelkaisen liikemiehen kanssa