Pääministeri Sipilä: Pahaan ei pidä vastata pahalla

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo blogikirjoituksessaan, että Tukholman iskun jälkeen on syytä puolustaa avointa demokraattista yhteiskuntaa.

Sipilän mukaan terroristien tavoitteena on kylvää vihaa, pelkoa ja epäluottamusta ja saada ihmiset asettumaan toisiaan vastaan.

– Pahaan ei kuitenkaan pidä vastata pahalla. Sen sijaan tarvitsemme nyt enemmän kuin koskaan hyvyyttä, lämpöä ja toisten ihmisten kunnioitusta.

Sipilän mukaan yksittäisten terrorististen väkivallantekojen uhka Suomessa on epätodennäköinen, mutta uhkaan suhtaudutaan äärimmäisen vakavasti.

– Siihen suomalaiset voivat luottaa, että hallitus ja viranomaiset tekevät kaiken mahdollisen yhteiskuntamme turvallisuuden ja ihmisten turvallisen arjen eteen koko maassa.

Sipilä sanoo, että Suomi tekee yhteistyötä kahdenvälisesti ja EU:n puitteissa terrorismin torjumiseksi. Hänen mielestään yhteistyötä etenkin tietojenvaihdon osalta on edelleen lisättävä.

– Kestäviä ratkaisuja saadaan aikaan vain niin, että terrorismin syihin puututaan päättäväisesti. Sodat ennen muuta Lähi-idässä on saatava loppumaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.